Sloga pred derbi sezone sa Iskrom već krenula igrati prljavo! Nema karata za Iskru i Vandale

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Večeras nam je stigla razočaravajuća vijest iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Naime, naše komšije i suparnici MRK Sloga su se odlučili na prljav i ne korektan potez da nikome iz Iskre ne daju niti jednu kartu, a niti navijačima Iskre Vandalima što je suprotno kodeksu jednog ozbiljnog kluba koji želi u Premijer ligu.

Klub koji se bori za Premijer ligu ovim potezom pokazuje da domaće utakmice mogu gledati samo domaći navijači, skroz sebično i ne korektno sa njihove strane. Taj potez govori i da su se prepali vjernih navijača Iskre, Vandala, koji bi ih nadjačali u navijanju u njihovoj dvorani te bili velika podrška rukometašima Iskre do pobjede. Prljava igra kako bi se došlo do pobjede koja će odlučiti putnika u Premijer ligu. Da igraju prljavo pokazao je i transparent “Šta je Bugojani, usr*li ste se?”, kao i plakat na kojem piše ANTI BUGOJNO. Da li to treba jednom timu koji je ubijeđen da će biti novi Premijerligaš. Tim potezima pokazuju svoj strah i ono na šta su spremni samo da Iskru srozaju kako bi se izdigli iznad i ušli u Premijer ligu na nekorektan način.

Ovo je dodatni motiv za rukometaše Iskre da pobjede Slogu koja je spremna na sve samo da pobjedi u utakmici sezone na način koji ne dolikuje jednom ozbiljnom kolektivu.

Naše komšije ne bi trebale zaboraviti da su godinama domaće utakmice igrali u KSC-u Bugojno te im je uvijek bilo omogućeno korištenje naše dvorane. U derbiju ove sezone kada smo pobjedili Slogu, njihovi navijači su nesmetano navijali na tribini za gostujuće navijače, dok oni ne razmišljaju kao budući Premijerligaš a to je RK Iskra Bugojno.

Mi imamo kolektiv i rukomet u srcu, a ne silu i omalovažavanje drugih. Naši igrači ostavljaju srce na terenu, jer rukomet igraju iz ljubavi, a ne zbog drugih stvari.

Mi prvo pobjedimo pa kažemo Premijer liga, dok su naše komšije već u mislima u Premijer ligi, ali će to trajati samo do 05.05.2018. kada će Iskra pobjedom ostaviti Slogu daleko iza sebe.

Autor: Bugojno-Danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o