Članovi karate kluba “MASTER” Bugojno nastupali na Balkanskom prvenstvu za djecu u Beogradu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U vremenskom period od 26. do 29.04.2018. godine u Beogradu je održano 23. Balkansko prvenstvo za djecu gdje su kao reprezentativci nastupali i članovi Karate kluba “Master” Bugojno: Sadiković Nadal, Velagić Arman i Selimović Derviš.

Prvog dana, u petak u kategoriji kate dječaci 9 godina, Arman Velagić je prošao 2 kruga, gdje je između ostalog pobjedio prvaka Bugarske, ali je nažalost u četvrtfinalu poražen od reprezentativca Turske te ostao bez medalje.

Istog dana, nastupao je i Nadal Sadiković, koji je prošao 1. kolo, ali je zaustavljen u 2. kolu od predstavnika Srbije.

Sutradan, u subotu, u borbama dječaci 2006 godište -52 kg, nastupao je Derviš Selimović, te pružio sjajan nastup, gdje je u prva dva kola pobjedio prvake Srbije i Crne Gore. Međutim u borbi za ulazak u finale poražen je od reprezentativca Turske, kasnijeg osvajača zlatne medalje te osvajača evropskih medalja. Nakon tog poraza, Derviš se borio za 3.mjesto te je poražen od prvaka Bugarske u svojoj kategoriji. Derviš je tako zauzeo 5.mjesto na Balkanu u svojoj kategoriji.

Obzirom da je ovo za našu djecu bilo prvo Balkansko prvenstvo i prvi nastup ovakvog tipa, mi ispred kluba smo ponosni na njihove nastupe te im upućujemo najiskrenije čestitke.

BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI, BUDI MASTER !

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o