Sljedeće sedmice se otvaraju džamije za vjernike! Čeka se instrukcija nadležnih

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/

Islamska zajednica u BiH pripremila je protokole za postepeno otvaranje džamija za vjernike, te sada čeka instrukcije nadležnih organa, potvrđeno je za Klix.ba iz Islamske zajednice.”Rijaset neće poduzimati bilo kakve mjere koje nisu u skladu sa instrukcijama nadležnih institucija”, rekao nam je Muhamed Jusić, glasnogovornik IZ BiH.

Ističe da IZ BiH, s obzirom da se najavljuje liberalizacija mjera u svim segmentima života, očekuje da će to biti i u organizaciji vjerskog života, ali neće vršiti bilo kakav pritisak.

“Razumijemo želju vjernika da se, naročito u ramazanu, vrate u džamiju, ali ne smijemo poduzimati bilo šta što bi poništilo naše dosadašnje odricanje i žrtvu”, kazao je Jusić.

Podsjećamo, zbog pandemije koronavirusa zajedničko obavljanje namaza u džamijama obustavljeno je od 17. marta, a broj vjernika na džumi je ograničen.

I vjerski život tokom ramazana u našoj domovini organizovan u okviru vanrednih mjera.

Kako portal Bugojno Danas saznaje iz izvora bliskih portalu, za vjernike će se džamije otvoriti sljedeće sedmice.

klix

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/