Kalesija ukinula finansiranje političkih stranaka

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić je u rebalansu budžeta za ovu godinu ponudio, a vijećnici u Općinskom vijeću usvojili ukidanje finansijskih sredstava za političke stranke i partije na području Kalesije, saopćeno je iz ove općine.

”Mnogi naši sugrađani ostaju bez posla i nisu u mogućnosti da zarade za sebe i svoju porodicu zbog pandemije koronavirusa, a ova sredstva ćemo usmjeriti u pomoć manjim obrtnicima i onima kojima je bio zabranjen rad u proteklom periodu”, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On ističe da je bilo i onih vijećnika ”koji iz njima znanih razloga nisu podržali Rebalans budžeta u kojem su predviđena i sredstva za pomoć poljoprivredi, privredi ali i radnicima koji su ostali bez posla na području Kalesije, ali o njihovim imenima nije želio polemisati”, saopćeno je.

Face

https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/