Sinoć u Bugojnu na ahiret preselio Mustafa ef. Nurikić

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/praznicninakit/

Sinoć je u Bugojnu na ahiret preselio Mustafa (sin Omera) ef. Nurikić, Mustafa sin Omera Nurikić, nekadašnji imam džamije Sultana Ahmeda. Dženaza će biti ako Bog da u petak 29.06.2018. godine poslije ikindije namaza.

Mustafa ef. Nurikić bio je imam džamije Sultana Ahmeda od 1963. do 1990. godine. U tom periodu je bio dugogodišnji član Vrhovnog i Republičkog starješinstva Islamske zajednice. Također bio je dugogodišnji član predsjedništva Ilmijje, udruženja islamskih vjerskih službenika, i predsjednik istog u periodu od ‎1983. do 1990. godine, zatim urednik Takvima kao i drugih glasila ispred udruženja. Urednik lista Zajedno koji su zajedno uređivali predstavnici i katoličke, pravoslavne i Islamske zajednice. Dobitnik je plakete SSRN BiH grada Bugojna, Ordena bratstva i jedinstva sa srebrnim vijencem. Dugi niz godina bolovao je od Parkinsonove bolesti.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o