SHVATILI DA JE GENIJE: NAPISAO POJAM U PRETRAGU I DOBIO POSAO U GOOGLEU

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Max Rosett, koji je prije tri mjeseca tek učio prve korake u programiranju, na vrlo neobičan i neočekivan način je postao uposlenik kompanije Google, prenosi Agencija Anadolija.

Rosett je radeći na projektu potražio pomoć na tražilici Google gdje je upisao pojam “python lambda function list comprehension” i dobio određene rezultate.

Međutim, kako pišu britanski mediji, tada se desilo nešto neobično i rezultati pretrage su se razdvojili i otkrili mu link koji vodi na sasvim novo područje.

Kompanija Google je navodno prema njegovom upisu pojma zaključila da je riječ o dobrom poznavaocu programiranja i preusmjerila ga na stranicu kompanije za regrutovanje inžinjera.

Rosett je na toj stranici uspješno odgovorio na postavljena pitanja nakon čega je dobio poziv na razgovor u kompaniju Google gdje je dobio posao.

Iz poznate kompanije su naveli kako su shvatili da je riječ o informatičkom geniju.

Google je naveo da upravo na ovaj način zapošljavaju osobe za koje utvrde da imaju potrebno znanje.

 

bhrt.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o