Potpisani ugovori sa općinskim stipendistima za akademsku 2014/2015.godinu

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Danas je u Kristalnoj Sali Općine Bugojno održana tradicionalna manifestacija susreta načelnika Općine Bugojno Hasana Ajkunića sa studentima- općinskim stipendistima koji su dobili općinsku stipendiju za akademsku 2014/2015.godinu .

– Poštovani studenti, roditelji, poštovane Bugojanke i Bugojanci, evo danas potpisivate svoje ugovore, neki po prvi put a neki po peti put. Želim prije svega da vam čestitam na izboru fakulteta, želim da oni što su krenuli sa uspjehom završe fakultet, a oni što si pri kraju da dobiju što prije diplomu. Lijepo je kazati da svi studenti koji su aplicirali imaju obezbjeđenu stipendiju, s tim da 15 studenata koji nisu mogli biti obuhvaćeni će imati jednokratnu pomoć u iznosu od 500 KM. Želimo da budete časni i bolji ljudi od nas, te da volite svoj grad Bugojno i državu Bosnu i Hercegovinu. Ja vas molim da još jednom provjerite tekuće odnosno žiro račune, jer smo često puta morali čekati da zbog jedne stipendije ne možemo pustiti 249 stipendija. Želim da vam još jednom čestitam te poželim sreće i zdravlja, kao i uspjeha u školovanju, kazao je načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić.

– Prisutni studenti istakli su da će im stipendija mnogo pomoći u daljem školovanju te uputili zahvalnost Općini Bugojno i načelniku Ajkuniću što na ovaj način pomaže njihovo školovanje.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/