Sezona za zaborav: Fudbalski anonimusi skrojili sudbinu Iskre!

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Nogometaši Iskre sezonu 2014/15 u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad završili su na sramotnom petom mjestu. Iako se od stare slave ne živi, gotovo bezobrazno zvuči da je Iskra i u ovom rangu takmičenja bila veoma laka prepreka za svoje protivnike.

Nosili su gostujući igrači, većinom amateri, bez većih problema bodove sa praznog Jaklića koji je ove sezone sigurno oborio neslavan rekord po posjećenosti utakmica.

Iskra je sezonu završila sa 26 osvojenih bodova, dok je prvoplasirani Novi Travnik osvojio 45, što dovoljno govori o tome da Bugojanci nijednog trenutka nisu predstavljali ozbiljnog konkurenta ekipama iz vrha tabele.

Ipak ono što najviše boli sve zaljubljenike u Iskru, jeste odnos odgovornih prema klubu koji je nekada bio ponos svih Bugojanaca. Naime, raznorazni anonimusi već odavno čuvaju dobijenih pet minuta, koje su istekle, ali su oni naravno odlučili sebi i produžiti. Jedan od njih svakako je i Nedžad Šečić, predsjednik Sportskog saveza Općine Bugojno, koji trenutno obavlja i ulogu predsjednika Upravnog odbora tima sa Jaklića. Šečić je nepodobnim novinarima zabranio ulazak na stadion Jaklić, dok je u onim plaćenićkim tri kola prije kraja istakao da je Iskra konačno na pravom putu i da to navijači moraju prepoznati. Netom poslije te Šečičeve izjave Iskra je upisala tri poraza. Treba dodati i to da stanje u omladinskom pogonu kluba nije ništa bolje, dok bi o kvaliteti sadašnjeg igračkog kadra kluba zaista bilo smiješno pričati.

Sada kad je sezona završena već su započeti planovi za novu u kojoj će Iskra imati samo jedan cilj: osvajanje prvog mjesta. Ovaj put biti će dodatno otežan s obzirom da će pored uvijek neugodne Krajine iz Cazina Iskra za rivala imati i Podgrmeč iz Sanskog Mosta koji nije uspio izboriti opstanak u Prvoj ligi Federacije. Navijači su već odavno digli ruke od sadašnje Iskre, samo rijetki u slobodno vrijeme posjećuju utakmice, ali svi se pitaju da li je došlo vrijeme za promjene u klubu koji je ne tako davno bez većih problema rušio timove iz velike četvorke bivše Jugoslavije.

Sada su definitivno na potezu gradske vlasti na čelu sa načelnikom Hasanom Ajkunićem koji moraju napraviti velike korake ka ozdravljenju kluba. Prvi je svakako izlazna vrata predsjedniku Šečiću i njegovim odanim prijateljima kojima nikada i nije bilo mjesto u klubu kakav je Iskra, dok je drugi normalna komunikacija sa medijima i navijačima koji onako tiho, uz dozu straha, pitaju šta se dešava sa njihovim klubom.

Ubrzo će i lokalni općinski izbori, Iskra je sigurno veliki poen za sviju, ali do tada će se prvo fudbalskim anionimusima morati pokazati izlazna vrata, a sve za dobrobit kluba i grada.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/