Saopćenje za javnost Klub DF-a u Skupštini SBK

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Ovim putem obavještavamo građane o razlozima zbog kojih su zastupnici Demokratkske fronte ostali suzdržani prilikom izglasavanja nove Vlade Srednjobosanskog kantona:

– Demokratska fronta se uporno i beskompromisno bori protiv majorizacije bilo kojeg naroda kao preduslova za opstanak BiH kao države ravnopravnih naroda i građana, a što je grubo, kukavički i radi prisvajanja mrvica vlasti za račun pojedinaca, omogućeno da finansijski tokovi i najvažniji resori u Vladi (finansije, obrazovanje, unutrašnji poslovi, zdravstvo, pravda) pripadnu predstavnicima samo jednog naroda. Za ovo su zaslužni predstavnici tzv. „najjače stranke u bošnjaka“ koji su pravedno rasporedili 165 miliona KM budžeta na 150 miliona pod direktnim upravljanjem partnera HDZ-a, a uspješno su pojedincima iz svojih redova dali na upravljanje cca. 15 miliona KM javnog novca.

– Zaslugom predstavnika SDA iz Bugojna je devalviran uticaj nikad većeg broja bugojanaca u kantonalnoj Skupštini, što je rezultiralo da Bugojno nema niti jednog ministra u Vladi SBK. Ovo gospoda opravdavaju tzv. „stranačkom disciplinom“, ne vodeći računa o biračima bugojancima koji su im obezbjedili da sjede u skupštinskim klupama.

– Smatramo da Vlada u kojoj resor finansija vodi inženjer građevine, zdravstva inženjer metalurgije ili resor prostornog uređenja srednjoškolac ne može odgovoriti zahtjevu teške ekonomske i političke situacije u kojoj se nalazi BiH i Srednjobosanski kanton i da je ista dobila podršku po oprobanom receptu političke korupcije čemu je posebno sklona stranka SBB koja sebe voli nazivati „Lider opozicije“, a koja kako u općinskom vijeću Bugojna tako i u Skupštini SBK ovim poltronskim ponašanjem pljuje u lice svojim biračima pričama o korupciji, a bespogovorno daje podršku onima protiv kojih vode kampanje prije izbora. Na žalost veliku ulogu u ovom ponižavanju Bugojna i bugojanaca ima predsjednik KO SBB SBK gospodin Begić Aner kao marioneta gospođe Bradare, koji za sitne privatne interese, kao i kolege mu u OV Bugojno (u vidu nelegalnih zapošljavanja supruga bez konkursa u javnim preduzećima i ustanovama) čine štetu i promovišu bezakonje protiv kojeg se tobož bore.

 

KLUB DEMOKRATSKE FRONTE
U SKUPŠTINI SBK

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/