SDP Bugojno: Oštro osuđujemo pisanja pojedinih portala

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Općinska organizacija SDP BiH Bugojno i Klub vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću smatraju potrebnim oglasiti se povodom neistinitih i ničim izazvanih članaka na pojedinim portalima, u kojim se iznose neistine kako su vijećnici SDP-a pljeskali na sjednici OV sjednici održanoj 31.03.2021.godine, prilikom obraćanja vijećnika Omerinovića u kojem se krše ustavne odredbe. S obzirom na to da je sjednica bila javnog karaktera, te je istu snimala RTV Bugojno, oštro osuđujemo pisanja pojedinih portala u kojima se iznose neistine na račun vijećnika SDP-a. Ovakvim člancima pojedinih portala nanosi se šteta, te narušava ugled Socijaldemokratske partije OO Bugojno, što Klub vijećnika ne želi dopustiti. S obzirom na to da se o ovom oglasila Mladež HDZ BiH kao i KO HDZ KSB isti bi trebali da znaju da vijećnici OO SDP Bugojno ni u jednom trenutku održavanja sjednice nisu prekršili Ustav, a ponajmanje pljeskali takvim postupcima. Program i vrijednosti SDP-a su javni i mi ih se istinski pridržavamo.

SDP BiH, partija cijele BiH, njenih građana i svih njenih naroda, kao i onih koji ne izražavaju pripadnost konstitutivnim narodima, njeni predstavnici na svakom nivou vlasti, nikada nisu, niti će podržavati ovakve ispade pojedinaca, što mogu potvrditi i članovi Kluba vijećnika u OV Bugojno.

U cilju istinskog informisanja javnosti o ovom nemilom događaju, molimo Klub vijećnika HDZ-a BiH u OV Bugojno da potvrde naše navode iznesene u ovom saopštenju.

Klub vijećnika SDP-a u OV Bugojno.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o