HDZ ulazi u upravne i nadzorne odbore Bugojna uz podršku SDA

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Jučer se u javnosti na portalu dnevnik.ba pojavio skandalozan snimak koji je na društvenim mrežama objavio samostalni vijećnik OV Bugojno Semedin Omerinović – Selmača, a u kojem javno provocira predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bugojno Miroslava Zelića, na način kako ne razumije njegov jezik i kako mu je za isti potreban prevoditelj.

U uvodu razgovora sa Predsjednikom Općinskog vijeća Bugojno Miroslavom Zelićem potrebno je naglasiti kako je Država Bosna i Hercegovina na temelju Dajtonskog sporazuma prepoznata kao Država tri konstitutivna naroda i u kojoj je hrvatski jezik službeni jezik jednog od konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine i kao takav izučava se i u obrazovnom procesu prije svega u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Za početak molim Vas da nam prokomentirate nedavnu sjednicu Općinskog vijeća Bugojno?

Ovo je bila jedna sjednica koja je trajala punih 9 sati iako je imala samo 3. točke dnevnog reda, ali očito su oporbeni vijećnici pokušali izazvati nered i napraviti kaos kako bi došlo do prekida sjednice. Mislim da ovo što se dogodilo na sjednici OV nije slučajna pojava nego naprotiv dobro isplaniran koncept negiranja konstitutivnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini. Za ovaj scenariji pripremljen je bio novi vijećnika Senedin Omerinović – Selmača koji je bio izvršitelj planiranog incidenta koji je vijećnik snimio i putem društvenih mreža pustio u javnost te na taj način poslao jasnu poruku što misli o Hrvatima.

Javnost je samo vidjela jedan mali dio toga što se događalo na samoj sjednici. Naime ,provokacije su krenule na samom početku kada je vijećnik Senedin Omerinović – Selmača krenu za govornicom konstantno naglašavati kako jezik kojim govorim njemu nije poznat i kako me ne razumije. Nakon što su ove uvrede prošle bez reakcija napomenuo sam kako govorim materinjim hrvatskim jezikom i kako će tako biti i u buduće

Očito je kako se radi se o šovinističkim izjavama gore navedenog vijećnika i to pokazuje kolika je osobna mržnja prema Hrvatima i kako mu smeta naš materinji jezik.

Jako mi je žao što osobe poput njega uspiju dobiti dovoljan broj glasova i na taj način ulaze u OV Bugojno jer je ovo jedan sramotan čin i koga god on predstavlja povrijedio je ne samo Hrvate nego i svoje birače.

Možete li nam malo prokomentirati trenutni rad Općinskog vijeća Bugojno ?

Što se tiče samog rada OV Bugojna ,OO HDZ BiH Bugojno ima partnerski odnos sa SDA Bugojno i na temelju toga smatram kako se realiziraju određeni dogovori koji su u interesu obje partnerske stranke.

Bitno je navesti nekoliko primjera, pa je tako raspisan natječaj za upravne i nadzorne odbore u Bugojnu u kojima do sada nije bilo Hrvata, a ovaj put postoji dobra volja da se u svakom od njih imenuju i Hrvati.

Kroz proračun su prepoznati svi infrastrukturni projekti koji se tiču područja u kojima žive Hrvati povratnici, a isto tako su u proračunu zastupljene sve udruge proistekle iz Domovinskog rata kao i HKD Napredak Bugojno i HKD Kandija. Iz općinskog proračuna se financira i dječji vrtić “Framice”.

Nadam se kako će ova većine zajedno s načelnikom uvažavati i realizirati sve gore navedene stavke koje su za Hrvate Bugojna izuzetno važne.

U svakom slučaju nakon ovakvih događanja u Bugojnu, koje je samo malo ranije pokopalo odvedene i ubijene hrvatske branitelje potrebno se zapitati postoji li način kako da se sankcioniraju osobe koje na šovinističkoj osnovi i 2021. vrijeđaju jezik jednog konstitutivnog naroda.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o