SDP BiH u Srednjobosanskom kantonu kreće u pripreme za lokalne izbore

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/
Sumiranjem rezultata unutarstanačkih izbora i osvrtom na osnovne odrednice definirane na posljednjem Kongresu SDP BiH, te njihov utjecaj na kantonalnu organizaciju, 17.11.2015. je u Travniku održana druga redovna sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/KSB kojom je predsjedavao Nijaz Helez.
Značaju Srednjobosanskog kantona, prepoznatljivom i kroz dosadašnji angažman članova SDP BiH KSB/SBK koji su obnašali funkcije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti BiH, dodatni “vjetar u leđa” učinjen je izborom jedanaest članova Glavnog odbor, tri člana Predsjedništva SDP BiH, te funkciju potpredsjednika SDP BiH sa područja KSB/SBK. Zbog toga je više puta istaknuto kako su ovo zasigurno razlozi zbog kojih je realno očekivati kako će utjecaj SDP BiH u ovom kantonu nastaviti rasti, te bolji izborni rezultati na predstojećim lokalnim izborima.
“S obzirom da su unutarstanački izbori završeni, neophodno je svu svoju snagu usmjeriti prema narednom cilju – lokalnim izborima sljedeće godine. Jedinstvo i sinergija svih pojedinih organizacija na cijelom kantonu, reorganizacija osnovnih organizacija, komunikacija sa našim članovima i simpatizerima na terenu, veće prisustvo u javnosti i medijima, te ukazivanje na probleme i aktivno učešće u njihovom rješavanju na svim nivoima, naši su prioriteti u narednom periodu”, istaknuo je predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH SBK/KSB Helez Nijaz.
Kao jedan od zaključaka ove sjednice naglašena je potreba zajedničkog uključenja u realizaciju godišnjice obilježavanja 2. Zasjedanja AVNOJ-a, koja se tradicionalno održava u Jajcu od 28. do 29. novembra/studenog. Općinska organizacija SDP BiH Jajce ove godine planirala je veliki broj aktivnosti povodom ovog značajnog datuma, te ovim putem pozivamo i sve članove i simpatizere SDP BiH, ali i sve ostale građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže 28.11. i 29.11. u Jajcu.
Press KO SDP BiH SBK/KSB
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o