ODIGRALI SE “IGRA ISTINE” NA TIFBU 2015.

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Bugojanska publika je večeras na teatarskom festivalu  TIFBU 2015., imala priliku da “igra” IGRU ISTINE. Da, upravo tako! Večeras je na pozorišnim daskama u Maloj Sali KSC-a Bugojno odigrana predstava “Igra istine”. Tekst i režiju potpisuje Vahid Duraković, a u predstavi igraju Sanel Ugarak,  Suad Velagić,  Jusuf Hozić Caci i Samir Nuhić. Scenografiju je uradio Antonio Džolan, dok su za ton i svjetlo bili zaduženi Edin Ćatić i Senad Imamović.

Majstor scene je Azem Duraković. Predstava govori o tri brata koja su zajedno proveli djetinjstvo. Kako odrastaju, udaljavaju se jedan od drugog, živeći vlastite živote kao kapitalista, umjetnik i vjernik. To je savremena priča o komunikaciji ljudi sa stalnom prisutnosti laži koja, ukoliko joj se ne stane ukraj u početku, često proizvede velike probleme. Poruka predstave je da laž ne može donijeti ništa dobro ni čovjeku ni društvu. A publika je vrlo dobro prihvatila ovu predstavu i dala joj prosječnu ocjenu 4,79.

Mi smo sigurni da TIFBU 2015. donosi dobro Bugojnu, kulturi, publici što se vidi po zainteresovanosti za teatarske predstave koje su na repertoaru ovogodišnjeg  TIFBU-a.

Šta nas dalje očekuje? Sljedeći petak, 27.11.,  Mala sala KSC-a Bugojno će ugostiti Gradsko pozorište Mrkonjić Grada koji će odigrati predstavu „Draga Jelena Sergejevna“ a koja je rađena u koprodukciji sa članovima Teatra FEDRA Bugojno.

Čekamo vas sa već poznatim sloganom Festivala koji voli teatar:

– Teatar?
– Može!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/