SDP BiH NE ODUSTAJE OD PRINCIPA “JEDNA OPĆINA – JEDNO LOVIŠTE”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

SDP BiH NE ODUSTAJE OD PRINCIPA “JEDNA OPĆINA – JEDNO LOVIŠTE”

Predsjedništvo SDP BiH SBK/KSB podržava stav zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB povodom nastavka prekinute sjednice Skupštine SBK/KSB zakazane za ponedeljak, 20.03.2017. godine, a na kojoj će se razmatrati Odluka o osnivanju lovišta, Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB je donio slijedeće stavove:

  1. Vlada SBK/KSB je usvajajući amandmane HDZ BiH ponovo pokazala da je za podjele, a ne za integraciju i razvoj SBK/KSB, što je pokazala kroz usvajanje amandmana koji suštinski mijenjaju Odluku o osnivanju lovišta. Na ovaj način Vlada SBK/KSB je potvrdila da sa pravom nosi epitet “HDZ-ova Vlada” i da SDA u njoj igra sporednu ulogu. Ovakva Odluka sa usvojenim amandmanima je još jedna u nizu odluka koja pravi podjele na nacionalnoj osnovi i tako sprečava bilo kakav normalan razvoj ovog Kantona u bilo kojem segmentu.
  1. Zastupnici u Skupštini SDP BiH SBK/KSB ne odustaju od osnivanja lovišta po principu “jedna općina – jedno lovište”, i na taj način podržavaju stavove Saveza lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini. Nadamo se da gore navedeni prijedlog na sjednici Skupštine neće dobiti potrebnu većinu, te da ćemo se vratiti prethodnim principima u vezi sa osnivanjem lovišta u SBK/KSB.

S poštovanjem,

                                                                                   ODNOSI S JAVNOŠĆU
KO SDP BiH SBK/KSB

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/