Bugojanski gimnazijalci organizovali uličnu akciju “Ostajte u BiH”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

„Ostajte u BIH“, naziv je akcije koju su danas na gradskom trgu organizovali učenici III-ćih razreda bugojanske Gimnazije.Potpisivanjem peticije i podijelom letaka, nastojali su građanima ukazati na sve prisutniji problem odlaska mladih iz naše zemlje.

„Spriječimo odlazak mladih iz BIH“, „Znanje i pamet pokloni svojoj zemlji“, poruke su koje su našle na lecima koje su zainteresovanim građanima dijelili danas učenici Gimnazije Bugojno.Kako je istakla jedna od učesnica , Merjema Delić, akcija je organizovana u sklopu Civitasovog projekta.

U sklopu projekta planirano je i održavanje Okruglog stola, u srijedu, 22.marta u 18 sati u Kristalnoj Sali općine Bugojno na koji su pozvani svi zainteresovani građani. Takođe, sa ovom temom, predstaviće se i na takmičenju portofolija koje će se u Gimnaziji održati 30.marta.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o