SDP BiH Bugojno na press konferenciji predstavila kandidate za Opšte izbore 2018

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Poštovani sugrađani,

Socijaldemokratska partija BiH na Opće izbore 2018. godine izlazi sa svojim kandidatima i kandidatkinjama u svim izbornim jedinicama na  cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Građani Bugojna, kao i građani iz ostalih opština našeg kantona,  birat će zastupnike za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka ili Hrvata.

Na kandidatskoj listi za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, koja ima 35 kandidata i kandidatkinja,  Općinska organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Bugojno ima 6 kandidata.

To su:

  • ADEM ALIBEGOVIĆ, diplomirani inžinjer elektronike, u svom dugogodišnjem partijskom angažmanu bio predsjednik naše OO, vijećnik u OV Bugojno, zastupnik u Skupštini SBK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH,
  • ZORANA KUNOVAC, diplomirana inžinjerka poljoprivrede, aktivna članica Općinske organizacije SDP BiH Bugojno, sekretarka Foruma mladih naše organizacije,
  • RUSMIR HRNJICA, ekonomski tehničar, aktivista u Forumu mladih Općinske organizacije SDP BiH Bugojno, predsjednik Mjesne zajednice Poriče,
  • IRHANA ČAJDIN, iz njenog društveno- političkog angažmana izdvajamo da je bila vijećnica Općinskog vijeća Bugojno, te da je potpredsjednica Foruma mladih SDP BiH i članica Glavnog odbora SDP BiH.
  • ŠEJLA DŽANAN, doktorka društvenih nauka iz oblasti obrazovnog menedžmenta, izuzetno aktivna u ovoj oblasti, sekretarka je Općinske organizacije SDP BiH Bugojno i vijećnica u Općinskom vijeću Bugojno.
  • ADMIR ŠKANDRO, diplomirao na Fakultetu političkih nauka, dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona u prošlom sazivu, vijećnik je u Općinskom vijeću Bugojno i predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Bugojno.

Na kandidatskoj listi za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, koja ima 14 kandidata i kandidatkinja, Općinska organizacija SDP BiH Bugojno ima tri svoja predstavnika/predstavnice.

To su:

  • JASENKA HERCEG, specijalista oftamologinja, u dosadašnjem angažmanu bila je vijećnica u Općinskom vijeću Bugojno, predsjednica je Foruma žena u našoj organizaciji,
  • MIRA GRGIĆ, diplomirala sociologiju na Fakultetu političkih nauka, potpredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH u prošlom sazivu, sada zastupnica u istom i članica Predsjedništva SDP BiH,
  • NIJAZ HELEZ, nosilac ove liste, diplomirani inžinjer mašinstva, u dosadašnjem političkom angažmanu bio je vijećnik u Općinskom vijeću Bugojno, zastupnik je u Skupštini Srednjobosanskog kantona, a u prošlom sazivu bio je ministar u Vladi SBK. Predsjednik je našeg Kantonalnog odbora i član Glavnog odbora SDP BiH.

Na kandidatskoj listi za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, za koju glasaju građani našeg kantona i Zeničko-dobojskog kantona, ima ukupno 11 kandidata i kandidatkinja.

Nosilac ove liste je:

  • ZUKAN HELEZ, diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu, pripadnik Armije BiH, u tri mandata Predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH SBK, za zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH izabran je četiri puta gdje je i sada zastupnik. U prošlom sazivu Vlade Federacije BiH bio je ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeano-oslobodilačkog rata. Potpredsjednik je SDP BiH.

Kao što već znate, kandidat SDP BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, a za kojeg mogu glasati svi građani Federacije BiH je prof.dr. Denis Bećirović.

SDP je proteklih godina radila na izradi plana za rješavanje nagomilanih problema u Bosni i Hercegovini.Naš program je plan 10 sa kojim ćemo u narednom periodu upoznati naše građane.

Vjerujemo da će građani Bosne i Hercegovine  u Socijaldemokratskoj partiji BiH prepoznati snagu  koja može izgraditi ZEMLJU ZA SVE NAS, a da će Bugojanci i Bugojanke podržati svoje kandidate i kandidatkinje.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o