Održana press konferencija SDA Bugojno: Predstavljeni kandidati za predstojeće izbore

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/


Na press konferenciji se obratila predsjednica OO SDA Bugojno dr. Melika Mahmutbegović koja trenutno obnaša funkciju potpredsjednice Federacije BiH.

Poštovane dame i gospodo, uvaženi članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije, predstavnici medija, poštovani građani Bugojna.

Sve vas selamim i pozdravljam na početku press konferencije Stranke demokratske akcije Bugojno kojom otvaramo predizbornu kampanju za Opće izbore u BiH.

Pred nama je period u kome ćemo građanima predstaviti plan i program Stranke demokratske akcije. Ovogodišnji izbori su izuzetno važni za sve nas u Bosni i Hercegovini. Mada se uvijek ističe za svake izbore kako su važni, ja moram naglasiti da su ovi izbori posebno bitni jer smo svjedoci sve otvorenijih i perfidnijih težnji za razgradnjom BiH, odnosno neskrivenih pokušaja da se ostvare ciljevi o podjeli naše zemlje koji nisu ostvareni agresijom.

S takvim ciljevima, u specijalnom propagandnom ratu, se iznose tvrdnje o bošnjačkom narodu, koji je navodno podložan islamskom radikalizmu i koji je kao takav prijetnja zapadnom svijetu. Krajnja namjera tih tvrdnji je da se svjetska javnost zatruje lažnom predstavom o Bosni i Hercegovini, a naročito o njenim građanima muslimanima, kao o sigurnosnoj prijetnji, da se Bošnjaci politički delegitimiraju a Bosna i Hercegovina prikaže nemogućom državom. Posebno zabrinjavajuće su sve češći pokušaji da se iskrivi istina o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, negira se genocid, veličaju se ratni zločinci, vrijeđaju i omalovažavaju žrtve, a sve češće su uvrede na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

I upravo zbog toga u ovom specijalnom ratu sva sredstva se koriste posebno sa ciljem slabljenja SDA kao najsnažnijeg bošnjačkog i probosanskog političkog subjekta koji je nepremostiva prepreka za bilo kakve podjele suverene Bosne i Hercegovine.
Zato je ovo svakako izuzetno važan trenutak za BiH i Bošnjake jer od rezultata izbora će zavisiti kuda i kako idemo dalje.

SDA je od svog osnivanja imala vodeću ulogu u misiji odbrane i očuvanja BiH, imala je jasnu političku viziju, uvijek pokazivala hrabrost kada se treba suprotstaviti nasrtajima na BiH, ali imala i dovoljno hrabrosti da donosi teške odluke i bude pokretač reformi koje ovu zemlju vode naprijed. SDA je uvijek pronalazila najbolja i najzrelija rješenja u interesu svih građana i naroda naše zemlje.

Od svog osnivanja pa sve do danas, STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE ima vodeću ulogu u historijskoj misiji odbrane, očuvanja i izgradnje Bosne i Hercegovine. Kada god je SDA bila snažna, jačala je i država Bosna i Hercegovina. To se pokazalo u ranijima, kao i u proteklom mandatu, kada je pod vodstvom SDA, unatoč brojnim opstrukcijama, napravljen značajan iskorak u svim bitnim oblastima.

Nakon višegodišnjeg zastoja odblokiran je evropski i NATO put Bosne i Hercegovine. Uskoro očekujemo dobijanje kandidatskog statusa za EU i aktiviranje MAP-a, što će biti značajni iskoraci prema evroatlanskom integrisanju BiH. Članstvo u EU i NATO-u je naš glavni politički cilj, jer to garantuje prospreritetnu, uređenu i sigurnu zemlju, koja je dio velike porodice naprednih evropskih država.

U ovom mandatu je ostvaren i snažan oporavak naše ekonomije. Zatekli smo 2014. ogromnu nezaposlenost, veliku ekonomsku krizu, radnike na ulicama i brojna preduzeća na izdisaju. Većina preduzeća je stabilizirana, ekonomski parametri imaju trend značajnog rasta, nezaposlenost se smanjuje i prvi put u poslijeratnoj BiH premašili smo cifru od 800.000 zaposlenih.

To još uvijek nije dovoljno da bi svaki čovjek u ovoj zemlji osjetio napredak i poboljšanje svog životnog standarda. Pred nama je još mnogo posla. Paralelno sa reformama koje su dale značajne rezultate, vršili smo pripreme i stvarali preduslove za još snažniji ekonomski rast u narednim godinama.

Imamo obezbijeđen novac za izgradnju kompletnog koridora Vc i mreže brzih cesta prema svim regionalnim centrima; pripremili smo reformu zdravstva i obrazovanja; pokrenut ćemo velike i značajne projekte iz oblasti energetike. Uz mir, političku stabilnost i masovnu izgradnju infrastrukture, rast će i životni standard građana, njihove plaće i penzije.

Na današnjoj press konferenciji mi ćemo vam predstaviti kandidate SDA Bugojno za ovogodišnje izbore koji svakako imaju zadaatak da nastave ovaj pozitivan trend u cijeloj našoj državi.

Od velikog broja onih koji su mogli dobiti naše povjerenje i biti na listi, mi smo morali izabrati njih sedam.

Naši kandidati su vam dobro poznati jer su dokazani i uspješni u svom poslu, nemaju mrlje u svojoj karijeri i svom životu, oni su čestiti ljudi koji su sve svoje znanje, iskustvo i ljubav spremni uložiti u razvoj društva kada dobiju povjerenje glasača.

To su, pored mene kao kandidata za Parlament Federacije još Jasmin Pandžo, diplomirani ekonomista, zatim za Skupštinu SBK-a kantona, Amir Šečibović, aktuelni zastupnik u Skupštini, dr. Subha Agić-Habib,budući spec. pedijatrije, Adis Mašić, diplomirani inžinjer šumarstva, dr. Šefika Bajrić, spec. ginekologije, Adnan Bašić, diplomirani ekonomista.

Stranka demokratske akcije Bugojno u proteklom periodu pokazala je snagu, sposobnost, jedinstvo i predanost radu za opći interes. Kroz svoje djelovanje napravili smo velike pomake na lokalnom nivou.

Stabilizirali smo lokalna preduzeća i ustanove od kojih su mnogi imali blokirane račune i velika dugovanja prema radnicima. Realizirali smo uz pomoć federalnih nivoa vlasti brojne infrastrukturne projekte, stabilizirali i pokrenuli namjensku proizvodnju u Binasu, pomogli opremanje bolnice, završili aktivnosti na izgradnji dijaliznog centra koji će uskoro biti otvoren i koji će značiti jako mnogo sa aspekta podizanja nivoa zdravstvene zaštite za građane cijele Gornjovrbaske regije pa i šire. U toku je realizacija projekta izgradnje mosta na Vrbasu, i u fazi su pripreme na izgradnji zaobilaznice.

Mi spremno ulazimo u ovu kampanju i nastojat ćemo vam prezentirati tokom ovog mjeseca sve što smo uradili, obećanja koja smo ispunili, govorit ćemo o onome što nismo uspjeli realizirati a nastojat ćemo u godinama koje su pred nama.

Nadamo se da će kampanja biti fer i korektna. SDA nikada svoju kampanju nije zasnivala na optužbama i napadima na druge nego smo bili usmjereni na naše zadatke i realizaciju naših ciljeva.

Tako će biti i ove godine a pozivamo i sve registrirane političke subjekte da kampanju realiziraju na fer, korektnom i demokratskom principu.

SDA ima istorijski dokazanu snagu i sposobnost da zemlju i narod, ispunjavajući svoju misiju, vodi ka cilju – očuvanju i jačanju cjelovite , demokratske i prosperitetne Bosne i Hercegovine, moderne države ravnopravnih građana.

SDA je iznikla iz naroda, uvijek je bila sa narodom i uz narod, snaga SDA izvire iz naroda. Tu snagu prepoznat ćete svakako i u našim kandidatima za ove izbore, te vas pozivam da ih podržite. Posebno je značajno da date podršku kandidatu SDA za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, gospodinu Šefiku Džaferoviću. On vaše povjerenje sigurno neće iznevjeriti.

Snaga SDA je SNAGA NARODA!

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o