SDA Bugojno nastavlja da prodaje maglu građanima Bugojna

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Općinska organizacija SDA Bugojno nastavlja da građanima Bugojna prodaje maglu.

Naime, delegacija SDA je posjetila direktora Agencije za razvoj općine Tešanj sa kojim su održali radni sastanak. Zanimljivo je da su u sastavu ove delegacije bile osobe kojima je prvi radni dan bio na budžetu, osobe koje, osim sitnih ličnih interesa (dnevnica+ručak), ništa drugo nisu ni uradile. Kompletna delegacija nema dana radnog staža u realnom sektoru i apsurdno je da se oni bave otvaranjem novih radnih mjesta. Ne zaboravimo da je upravo SDA Bugojno glavni krivac za uništavanje bugojanske privrede. Uništili su skoro sve: Goricu, Špediciju, Olimpiju, Slavka Rodića, Inpo, Hotel Kalin…

Čega se god dotaknu to i unište.

Poručujemo im da i ovo malo što je ostalo ostave da se razvija bez njihove pomoći.

SDA Bugojno, osim zapošljavanja  u administraciju stranačkih kadrova, ništa drugo nisu ni uradili u vezi sa zapošljavanjem građana našeg grada.

Rekli su: ”Agencija će ojačati  administrativni aparat u našoj općini”.

Također su naveli da će ta agencija, čitaj administracija, biti servis javnim preduzećima  i ustanovama. Općinska organizacija SDP stava je da u javnim preduzećima treba da budu menadžeri, ljudi od struke, koji će na najbolji način raditi svoj posao, a ne da javna preduzeća i ustanove u našoj općini budu servis stranačkih kadrova SDA.

Bez kadrova SDA općina Bugojno je prije rata bila peta po razvoju u bivšoj državi i imala je 45 000 stanovnika. Sa vašim kadrovima općina Bugojno je osma u Srednjobosanskom kantonu sa 33 000 stanovnika.

Svaki dalji komentar je suvišan.

OO SDP BiH Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/