Načelnik Hasan Ajkunić primio delegaciju Rukometne federacije Katara

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Povodom predstojećeg Petog međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“ načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić sa saradnicima danas je u Kristalnoj sali Općine upriličio prijem delegacije Rukometne federacije Qatara na čelu sa predsjednikom Ahmedom al Shaabiem i selektorom Valerom Riverom.

Uz načelnika Hasana Ajkunića, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Igora Vrljića i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća Saliha Gurbetu u delegaciji Općine bili su pomoćnik načelnika Sead Karahodžić, šef odsjeka Emir Rustempašić, predsjednik Sportskog saveza Nedžad Šečić, predsjednik Rukometnog kluba Iskra Nahid Šupić i direktor KSC-a Vahid Duraković. Pored predsjednika Shaabia i selektora Rivere delegaciju Rukometne federacije Qatara su predstavljali Khalifa al Yasin, koordinator mladih selekcija Katara, i Asim Šahman.

Tokom jednosatnog sastanka razgovarano je o sportu, prije svega o rukometu i predstojećem turniru „Rukomet je moja budućnost“, ali i projektima u oblasti sporta i turizma poput „Bisera Rostova“, objekta koji je u izgradnji . I ovog puta je naglašeno kako će već nakon prve faze „Biser Rostova“ imati sportsku dvoranu i hotel sa 62 ležaja, kao i druge prateće sadržaje, namijenjene prvenstveno sportistima.

Obostrano je izražena želja da se buduća dvorana na Rostovu pusti u funkciju uz organicaziju prijateljske rukometne utakmice selekcija Bosne i Hercegovine i Qatara.

U znak sjećanja na posjetu Bugojnu i predstojećem turniru “Rukomet je moja budućnost“ načelnik Općine Hasan Ajkunić, predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća Salih Gurbeta uručili su repliku „Bugojanske vaze“ Ahmedu al Shaabiu, predsjedniku Rukometne federacije Qatara, Veleri Rivera, selektoru Qatara i Khalifi al Yasinu , koordinatoru mlađih selekcija Rukometne federacije Qatara.

Tekst: rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/