SBK: Blago povećan vodostaj rijeka, zbog klizišta jedna obitelj iseljena

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/
I u Srednjobosanskom kantonu je zbog topljenja velikih količina snijega primjetan porast vodostaja rijeka…

Na području Općine Gornji Vakuf/Uskoplje u subotu je došlo do pomjeranja tla uslijed čega je pukao betonski zid koji se naslanjao na privatnu kuću. Obitelj je evakuirana, a nadležne službe će u ponedjeljak pristupiti čišćenju terena.

Zbog kišnih padalina i snijega koji se topi, vodostaji su u porastu, ali zasad je sve pod kontrolom, izjavila je Zenada Čaušević voditeljica Operativnog centra Civilne zaštite SBK-a te je dodala kako je povećana opasnost od odrona zemlje ili kamena na kolnike.

Za ponedjeljak je meteoalarm izdao narančasto upozorenje za područje srednje Bosne, očekuju se jaki udari vjetra s brzinom većom od 80km/h, a iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju padaline i u sljedećih nekoliko dana.

drukciji.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o