SBB Bugojno: Tražimo da se odgodi nastavni proces u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Pogoršanje epidemiološke situacije na području našeg grada usljed širenja zaraze korona virusa došlo je u vrijeme kada se bliži početak školske godine. Mada je nadležno kantonalno ministarstvo donijelo preporuke o realizaciji nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama , smatramo kako je krajnje opasno i gotovo besmisleno u ovakvim okolnostima slati djecu u škole.

Nerazumljive su nam i prilično mlake informacije iz nadležnih zdravstvenih institucija, koje se šturim i rijetkim saopćenjima oglašavaju povodom zaraze korona virusom.

Općinski krizni štab, koji se na početku pojave infekcije prije pet mjeseci hvalio preduzetim aktivnostima na pripremama za suzbijanje zaraze je potpuno nijem i utisak je da uopšte ne održava svoje sastanke.

Zbog svega tražimo od Kriznog štaba općine Bugojno da uputi nadležnom ministarstvu zahtjev za odgađanje nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama u Bugojnu, te od kantonalne Vlade proglašavanje stanja nesreće, kako bi se mjerama koje omogućava proglašenje ovog stanja zaštitilo zdravlje učenika, njihovih roditelja i prosvjetnih radnika, te uopšte svIh stanovnika naše općine.

PRESS SBB BUGOJNO

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/