Đemal Bilanović: Vremena nema, nastava kreće u ponedjeljak!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

OPĆINSKI VIJEĆNIK
ĐEMAL BILANOVIĆ

OTVORENO PISMO OPĆINSKOM VIJEĆU
I KRIZNOM ŠTABU

Poštovana gospodo,

U našem Bugojnu, situacija je sve složenija. Sve je veći broj naših građana, sa simptomima bolesti i sve je više oboljelih od korona virusa, a na žalost povećava se i broj onih koji gube bitku sa bolešću.

Zdravstvene ustanove,naši doktori i medicinsko osoblje daju sve od sebe, i ovim putem im pružam punu podršku, međutim bez aktivnog uključenja svih koji se trebaju pozabaviti aktuelnom situacijom, stanje ide sa lošeg na gore .

Ovim putem pozivam „Krizni štab općine“ da se hitno oglasi, vezano za drastično pogoršano epidemiološko stanje na području općine. Takođe tražim, da u koordinaciji sa općinskim vijećem, Krizni štab, poduzme potrebne mjere kojima bi se ublažila definitivno teška pandemijska kriza. Nije tajna da je Bugojno među najugroženijim sredinama u SBK pa i šire,to je činjenica i to treba jasno kazati. Između ostalog treba razmotriti specifične okolnosti u gradu vezano za početak nastave u našim osnovnim i srednjim školama. Javnosti je poznato da nekoliko uglednih doktora,direktora bolnica na području SBK,smatra da dravstvenom sistemu prijeti, kako rekoše kolaps ako stanje ostane ovakvo.

Gospodo, sazovite hitno Općinsko vijeće i Krizni štab, da se donesu hitne mjere koje mogu efikasno zaustaviti ili barem znatno ublažiti teško pandemisko stanje u gradu,vremena nema, nastava kreće u ponedjeljak !!!

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o