SBB Bugojno se oglasio povodom pisma Seada Karahodžića, pomoćnika načelnika

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Nakon javno objavljenog saopštenja pomoćnika naćelnika općine Bugojno g. Seada Karahodžića u kojem navodi činjenica vezane za zloupotrebu ovlaštenja načelnika te sumnjivo trošenje javnih novaca, ovim putem naglašavamo ;

Obzirom da se pomenutim navodima g.Karahodžića već bave organi tužilaštva i pravosuđa, mi ne želimo dodatno kvalificirati te okolnosti jer očekujemo da sud napokon presudom utvrdi krivnju onoga ko treba da snosi odgovornost za sve pobrojano.

Zabrinjavajuće je da pored ovakvih dešavanja u posljednjem periodu,izgleda slijedi novi „projekat“ iz iste političke kuhinje sa specijalitetom serviranim ponovo od Prvog čovjeka lokalne zajednice.
Ovoga puta je u pitanju ni manje ni više nego, 800 duluma zemljišta sa objektom kasarne, koja je žurno pripremljena za „udaju“ po svaku cijenu i to što prije.

Uprkos upozorenju još jednog pomoćnika načelnika,ovoga puta iz službe za urbanizam i imovinsko –pravne poslove, koji je na sjednici OV javno rekao da bi ustupanje pomenutog zemljišta i kasarne predstavljalo težu povredu zakona i propisa, te da se ne može na takav način postupati sa državnom imovinom, načelnik sa SDA-HDZ i političkom grupom, izgleda nema namjeru stati postupkom otuđenja pomenute javne imovine.


Pored niz zakonskih zapreka , ovdje napominjemo da načelnikova politička grupa potpuno zanemaruje i činjenicu da je OV, pomenuto zemljište već zaštitilo od otuđenja i proglasilo poslovnom zonom, te da kao takvo ne može biti ustupljeno trećim licima niti tretirano kao smetnja i teret kako je to gospodin načelnik lićno izjavio.


SBB nema namjeru čekati da još nekom pomočniku načelnika proradi savjest pa da pokuša sam zaustaviti sve ovo što se priprema, SBB će hitno tj. odmah zatražiti na zakonom propisan način, ukljućivanje organa nadležnih za sprijećavanje kriminaliteta, da ovo zaustave i da se utvrdi odgovornost svih koji su upetljani na bilo koji naćin u sumnjiva postupanja i radnje vezano za raspolaganje javnim novcem i imovinom lokalne zajednice..

Općinski odbor SBB- a se zbog svega navedenog ograđuje od rada načelnika općine SDA i HDZ-a u OV Bugojno i sumnjivih odluka koje donose u vlastitoj režiji, a svojim će se političkim djelovanjem,kao i do sada nastaviti boriti za interese građana, koji su nam ukazali povjerenje, ali i sve ostale stanovnike, koji žive na području bugojanske opštine.

                                          OO SBB BUGOJNO
https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o