Saznajemo: Vlatko Glavaš napušta politiku i vraća se trenerskom poslu

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Iako je cijeli dosadašnji životni vijek bio preokupiran fudbalom, gdje je kao igrač nastupao u Bundesligi i s kapitenskom trakom predvodio našu reprezentaciju, pa kao trener predvodio više ekipa, minule četiri godine Vlatko Glavaš je bio daleko od terena.

Oprobao se u politici, kao nezavisni kandidat bio je vijećnik u OV Bugojno, zatim predsjedavajući OV-a, pa savjetnik u Vijeću ministara, ali je odlučio vratiti se tamo gdje mu je, kako kaže, najljepše – uz fudbalski teren.

-Nakon četiri godine aktivnog bavljenja politikom, odlučio sam završiti s tim poglavljem u svome životu. Bilo mi je lijepo i u ovom segemntu, upoznao mnogo dragih ljudi, dosta toga se i uradilo, ali od mene je, za sada, dosta – priča nam Glavaš.

Kao igrač je nastupa za Iskru Bugojno, njemačke klubove Rot-Weiss Essen, Wuppertaler SV, od 1993 do 1997. za Fortuna Düsseldorf u njenim najsjajnijim danima u historiji, te hrvatski Osijek.

Nakon igračke, posvetio se trenerskoj karijeri. Vodio je Wsv Wuppertal, SF Sodingen, SF Baumberg, Turu Dusseldorf, od 2002. do 2007. bio je u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine, potom je prije ulaska u politiku sjedio na klupi bh. premijerligaša Slobode iz Tuzle i Čelika.

Kako stvari stoje, uskoro bi ga mogli ponovo vidjeti u roli trenera.

-Definitivno, vraćam se sportu, svojoj staroj ljubavi. Mislim da je dosta od mene kada je riječ o politici. U fudbalu još mogu mnogo, praktično tek ulazim u prave trenerske godine. Nekih razgovora ima već, ali rano je pričati o nečemu dok se ne finalizira – kazao je Glavaš za naš portal.

Proslavljeni bh. reprezentativac, prvi kapiten našeg državnog tima nedavno je objavio i knjigu „Kapiten jednog teškog vremena“ koja je već postala popularna širom BiH i dalje.

U autobiografskoj knjizi je opisan Glavašev put od rođenja, početka karijere, pa do oproštaja u utakmici sa reprezentacijom svijeta u Sarajevu.

lakapo.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/