Sastanak OO-a za obilježavanje 70.godišnjice GFA Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Danas je u zgradi općine Bugojno održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 70.- godišnjice GFA Bugojno. Dogovoreni su detalji oko organizovanja nekoliko manifestacija kojima će biti obilježen ovaj značajan jubilej.

GFA Bugojno, kao što je već poznato, ove godine obilježava 70 godina svog uspješnog rada i djelovanja.Kako bi ovaj jubilej obilježili na što dostojanstveniji i ljepši način, donesena je inicijativa da se formira OO koji će poduzeti aktivnosti na organizovanju prigodnih manifestacija s ciljem promovisanja dosadašnjeg rada i dostignuća ovog folklornog ansambla. O detaljima i planiranim manifestacijama,  govorili su  rukovodilac GFA Bugojno Enes Šehić i predsjednik OO, načelnik Hasan Ajkunić.

Datum održavanja Svečanog koncerta svih grupa GFA Bugojno, biće naknadno utvrđen, a njemu će predhoditi svečana sjednica Skupštine GFA na kojoj će biti dodijeljene plakete, zahvalnice i priznanja svima koji su doprinijeli razvoju Ansambla. Osim toga, u galeriji KSC-a , biće upriličena i izložba priznanja i fotografija GFA Bugojno.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/