SAZNAJEMO: Ovo je prava istina o “propaloj” sezoni na Rostovu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kupuj-pametno-kupuj-domace/

Većina portala je ovih dana preplavljena naslovima kako je na Rostovu propala ski sezona zbog alkohola koji su novi vlasnici ukinuli iz hotela.

Portal Bugojno Danas ekskluzivno saznaje o čemu se radi i šta je prava istina od izvora veoma bliskog portalu a koji direktno ima veze sa novim rukovodstvom hotela i skijališta.

Stvar je u tome što je sva oprema dotrajala. Radi se istovremeno na renoviranju objekta ali i zamjeni dotrajalih mašina. Vlasnici su hotel i skijalište preuzeli pred sami početak ski sezone u novembru prošle godine pa se nije odmah moglo sve završiti ali su radovi u toku dok je ski sezona u punom jeku. Mali problem predstavlja i snijeg kojeg nema još uvijek u dovoljnim količinama ali smo uspjeli sve do danas održavati staze jer snijeg nije padao nekoliko dana. Renovirane su iz temelja 4 sobe, kompletna kuhinja je osvježena, zamijenjena keramika, zamijenjen kotao od grijanja. Svim zaposlenim su primanja poboljšana. Planovi su da se poboljša ponuda kuhinje, ubace razni kolači i podigne nivo gastronomske usluge. Jezero koje je u planu da se pravi bi ujedno bila akumulacija za pravljenje umjetnog snijega. Ljeti bi bilo šetalište, biće uvedeni novi sadržaji, u planu je i još jedan dio da se dogradi po puno višim standardima. I ništa od toga se neće moći odnijeti a mnogi iz Bugojna će zaraditi na izgradnji. U planu je da se napravi pravi centar koji će raditi i ljeti i zimi. Ove zlurade objave su ustvari negodovanje zbog ukidanja alkohola a sve ostalo će biti ne za klasu nego za tri bolje. Bit će zabranjeno pušenje u restoranu. Istina je da je sve bilo dosta zapušteno, da se nije ulagalo u infrastrukturu da je sve što je visilo i otpadalo, mjesecima je na glavnom ulazu tekao potočić i nikome nije smetao jer je pukla cijev. Sanira se dio po dio i sve će izgledati puno ljepše a za goste se ne brinemo.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/