Saopštenje za javnost OO SDP BiH Bugojno

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Saopštenje za javnost OO SDP BiH Bugojno

SDA i žetončići onemogućavaju da na dnevni red OV-a dođu aktuelne teme !?

Nakon dva i po mjeseca održat će se sjednica Općinskog vijeća Bugojno. Ova se sjednica neće bitnije razlikovati od onih održanih prije ove zahvaljujući elementarnoj bezosjećajnosti koalicije na vlasti. Naime, brojna pitanja, koja muče stanovnike naše općine neće se naći na dnevnom redu. Zahvaljujući brojnim predstavnicima klubova vijećnika stvorenih upravo zbog onemogućavanja da na dnevni red dođu teme za koje se zalaže opozicija u OV na čelu sa SDP-om, SDA sa svojim žetončićima ima dominantnu ulogu u filtriranju tema. Tako će biti i ovaj put.
Samo površnom analizom tačaka dnevnog reda, koje će se razmatrati, vidljivo je, kako se “bitnim” temama poput poljoprivrednih poticaja i stipendija vješto provlače omiljene teme bugojanskih vlastodržaca – imovinski predmeti vezani za gradnju novih objekata iza kojih stoji najuže rukovodstvo SDA. Ovaj put to je sadržano u Odluci o pravu građenja podzemnih garaža na lokalitetu ispred KSC-a. Upravo su ovo teme koje su vladajućoj eliti najbitnije.
Da su bitni mladi odnosno učenici srednjih škola i studenti odluka o dodjeli stipendija bila bi davno pred vijećnicima OV-a, a ne šest mjeseci nakon početka školske odnosno akademske godine. Isto vrijedi i za poljoprivredne poticaje. Ovo stanovnici Bugojna trebaju znati.
Glatko su odbijeni prijedlozi Kluba vijećnika SDP-a u OV-u Bugojno za dnevni red naredne sjednice za koju je predloženo: Odluka o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije, generacijskog projekta za našu opšinu, potom odluke o smanjenju cijene vode za domaćinstva. Cijena je od 2022. povećana za čak 70 %, i danas Bugojanci plaćaju možda i najskuplju vodu u Federaciji BiH. Takođe, odbijena je i naša namjera da se donese toliko potrebna odluka o sklapanju ugovora sa Zavodom za javno zdravstvo Travnik o kontroli zdravstvene ispravnosti vode. Predstavnici kukavičkih klubova SDA i žetončića nisu dozvolili da se na dnevnom redu nađe pitanje aktuelne situacije oko nogometnih klubova na Jakliću, pitanje koje potresa bugojansku javnost već duži vremenski period, potom Izvještaj načelnika oko nove krivične presude protiv civilnog stanovništva …
Prosudite sami da li su ove teme Kluba vijećnika SDP-a zaslužile da se o njima izjasne predstavnici, koji odlučuju o funkcionisanju i izgledu lokalne zajednice.

U prošlosti smo svjedočili da su od sumnjivih imovinskih i predmeta vezanih za buduće građevinske “poduhvate” koristi imali samo pojedinci iz vladajuće vrhuške. Mi iz SDP-a nudimo teme koje su isključivo okrenute široj društvenoj zajednici i važne su za svakog stanovnika općine.
Bez obzira na sve, s pažnjom ćemo pratiti i reagovati na svaku eventualnu neregularnost oko najnovijeg “projekta” podzemnih garaža na dijelu zemljišta KSC-a. Nastavit ćemo insistirati na razmatranju svih bitnih pitanja za stanovnike naše Opštine, koji će, nadamo se znati prepoznati one koji ih godinama varaju zarad svojih uskogrudnih interesa i u budućnosti im uskratiti povjerenje.

Služba za odnose s javnošću
OO SDP Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/