Saopštenje NK Globus: Ogorčeni smo na ponašanje pojedinih sugrađana

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/

“Poštovani građani,
S ponosom možemo reći da imenovanjem nove uprave nogometnog kluba “Globus” koji rukovodi svim aktivnostima na stadionu Hendek započeti su mnogi radovi, kako na samom stadionu i njegovom održavanju, tako i u organizaciji kluba, njegovom djelovanju i radu s djecom. Na našoj Facebook stranici redovno možete pratiti sve aktivnosti kluba, a mi ćemo se posebno osvrnuti na stadion Hendek.

Stadion Hendek je mjesto gdje su mnoge generacije počele svoje prve nogometne korake, dok neke tek trebaju početi. Mjesto gdje se većina djece i mimo treninga okuplja, igra, druži, zabavlja. Mi smo ponosni na to i ponosni smo što djeci možemo pružiti teren i uslove, koji će biti razlog njihovog bježanja od virtualnog svijeta i društvenih mreža.

Međutim, ogorčeni smo na ponašanje pojedinih sugrađana. Bez obzira na naš trud, rad i zalaganje u posljednjem periodu, te borbu da djecu koja treniraju pri našem klubu, te svu ostalu djecu dočekamo u što kvalitetnijim i boljim uslovima na stadionu Hendek, pojedini građani svojim djelima sve to naruše. Danas, u jeku radova na sanaciji ograde stadiona Hendek, gdje je na teren bila prisutna i nekolicina djece, pojedinci dovede svoje pse, koje puštaju na teren, gdje isti obavljaju svoje fiziološke potrebe, a da to ne bude sve, vlasnici tih pasa uzimaju češalj i na samom terenu svoje ljubimce češljaju, gdje se dlake šire po čitavom terenu, a što je i sada vidljivo onima koji budu prolazili stadionom. Povrh svega, česma koja je napravljena u svrhu djece na terenu i njihovog osvježivanja prije ili nakon utakmica sada služi u svrhe pasa, gdje njihovi vlasnici nerijetko ih i kupaju tu, a što je i više nego žalosno.

Ponekad se pitamo da li su ti ljudi svjesni da na tom terenu treniraju nečija djeca, koja danas-sutra trebaju da u svojoj igri padnu, te valjaju se po terenu i pokupe sve to što dotični vlasnici pasa ostavljaju iza svojih ljubimaca? Da li su svjesni bolesti koje mogu biti prouzrokovane iz toga kod djece, a i odraslih?

Mi nismo krivi što općina nije obezbjedila posebne terene za pse, ali to stadioni definitivno nisu. Niti će biti.
I kao da to nije dovoljno, u toku prethodne sedmice uposlenici nogometnog kluba Globus izbacili su preko 10 vreća smeća sa terena i oko terena, ali nemarni građani nakon toga, svjesno ili ne, dolaze na stadion gdje odlažu smeće i na kraju se opet vraćamo na prvobitno.

Posebno zadovoljstvo ističemo što će stadion Hendek vrlo brzo biti zatvoren, pa nemarni građani više neće biti u prilici činiti (ne)djela, već će stadion isključivo i samo služiti u svrhu trenažnih procesa i takmičenja djece našeg grada, što u krajnjem slučaju i jeste.

Pozivamo te nesavjesne građane da gore spomenute postupke i stvari ne čine prvenstveno zbog djece koja tu svakodnevno dolaze i koja će nakon ove pandemije tu obavljati svoje treninge, a mi ćemo opet se organizovati i srediti to iza vas, očistiti i dezinficirati kako smo to činili i do sada, samo da bi našu djecu dočekali u uslovim kakvi priliče nogometnom klubu i na koncu svega nogometnom terenu” istakao je član upravnog odbora i trener nogometnog kluba Globus Amar Bećirović.

https://bit.ly/2A1012f https://www.paypal.me/BugojnoDanas1