Saopćenje Kluba zastupnika SDP BiH SBK/KSB

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

29.02.2016. godine održana je 13.sjednica Skupštine Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, između ostalog usvojene su izmjene i dopune Prijedloga zakona o dopunskim pravima boraca Srednjobosanskog kantona/ Kantona Središnja Bosna.

Klub zastupnika SDP BiH SBK/KSB je uložio određene Amandmane u kojima se predlagalo da stečena prava branilaca ostaju ista. Uloženi Amandmani ispred Kluba zastupnika SDP BiH SBK/KSB nisu prihvaćeni, te je Klub zastupnika SDP BiH SBK/KSB glasao protiv izmjena i dopuna ovog zakona. Naime, stav Kluba zastupnika SDP BiH SBK/KSB je da ne smije doći do umanjenja, već ostvarenih prava boračke populacije, a prema predloženim izmjenama Zakona to se upravo čini. Općine svojim propisima utvrđuju uvjete, način i postupak ostvarivanja određenih prava. To će dovesti do toga da se boračka prava umanjuju i razlikuju zavisno od općine do općine.

Ovom prilikom Klub zastupnika SDP BiH SBK/KSB poziva Kantonalnu upravu za pitanje branilaca SBK/KSB i Vladu SBK/KSB da osiguraju ostvarivanje postojećih prava u punom kapacitetu, kako je to definisano Zakonom o dopunskim pravima boraca Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, te da se što prije pokrene inicijativa o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca Srednjobosanskog kantona/ Kantona Središnja Bosna, čime bi se ukinuta prava vratila na snagu.

KLUB SDP BiH SBK/KSB
Predsjednik
Nijaz Helez, s.r.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o