Sanjin Sefić na suđenju: Kajem se, dvije godine ne spavam, nisam znao da sam udario djevojke, imao sam amneziju

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište u predmetu “Sanjin Sefić”, na kojem je u svoju korist svjedočio upravo Sefić te je poručio porodicama nastradalih djevojaka Selme Agić i Edite Malkoč da se kaje zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio i u kojoj su one poginule.

Sefić je u svom svjedočenju izrazio saučešće.

“Kajem se, dvije godine ne spavam. Ja ću odgovarati za ovo krivično djelo. Žao mi je, volio bih da sam i ja poginuo u ovoj saobraćajnoj nesreći”, kazao je Sefić u obraćanju porodicama nastradalih djevojaka.

Odgovarajući na pitanja odbrane i tužilaštva Sefić je kazao da se uopće ne sjeća detalja nakon nesreće, sve do trenutka dok se nije predao.

Također je kazao da nije znao da je udario djevojke, već je mislio da je udario u drugi automobil uz obrazloženje da ništa nije vidio osim automobila koji je prolazio. Kazao je da je tek kada je parkirao automobil na Kovačićima primijetio na desnom faru ostatke krvi i tkanine te da je tada shvatio da je nekog udario.

Sefić je na današnjem suđenju kazao da je imao amneziju sve do trenutka hapšenja.

Treba podsjetiti da je njegov advokat Rusmir Karkin danas dobio kaznu u iznosu od 4.000 KM zbog nepojavljivanja na prethodnom ročištu.

klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o