Rukometni klub Iskra se pojačao sa dva igrača u napadu na Premijer ligu, u novu sezonu ulaze jači nego ikad

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Rukometaši Iskre su na ljetnoj pauzi nakon velike borbe za Premijer rukometnu ligu koja se vodila između MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja gdje je novog Premijerligaša odlučila pobjeda Sloge nad Iskrom u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Dok traje prijelazni rok rukometaši Iskre se ozbiljno pripremaju pred novu sezonu tako što su doveli dva nova pojačanja dok je treće u fazi pregovora. Naime, radi se o Vedranu Ivišiću i Tiboru Aganoviću koji su od jučer članovi MRK Iskra Bugojno. Tibor je igrač koji može igrati na pozicijama desnog krila i desnog beka.

Iz uprave navode kako uskoro očekuju jedno pravo pojačanje također na desnoj strani te navode kako nakon odlaska pojedinih igrača iz Iskre u novu sezonu će ući ipak puno jači.

Ukoliko Izviđač bude igrao Seha ligu, a Goražde ostane u Premijer ligi onda Iskra ima realne šanse da se plasira u Premijer ligu.

U narednom periodu će MRK Iskra Bugojno učestvovati na dva turnira, u Gornjem Vakufu-Uskoplju 25.08. i Zenici 1.9. i 2.9.. U Gornjem Vakufu-Uskoplju će nastupiti ekipe Izviđač, Borac Banja Luka, Maglaj, ekipa iz Slovenije, Sloga i Iskra. U Zenici će igrati Vardar, Vogošća, Iskra i Čelik.

Naši rukometaši pripreme počinju početkom avgusta.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o