Rukometna Premijer liga BiH se proširuje?

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Nakon što se Upravni odbor Rukometnog saveza BiH nije uspio dogovoriti o prekidu ili nastavku Premijer lige BiH, komesar takmičenja Srđan Jović objavio je bilten broj 19 u kojem se navodi da je novi šampion BiH RK Borac Banja Luka, dok Premijer ligu BiH napuštaju Goražde, Iskra i Drina.

Danas su održane konsultacije Predsjedništva Rukometnog saveza BiH u sastavu Slobodan Zadro, Marinko Umičević i Mensur Sinanović.

Dogovoreno je da se održi sjednica Upravnog odbora RSBiH 12. juna, a na toj sjednici naći će se samo jedna tačka dnevnog reda sa četiri podtačke. Ta tačka dnevnog reda je konačna odluka o završetku sezone, a podtačke su prijedlozi o rješavanju statusa Premijer lige BiH. Jedan je prijedlog Rukometnog saveza RS-a, drugi je RS Federacije BiH, treći RS Herceg-Bosne, a četvrti je samostalni prijedlog člana UO Mensura Sinanovića.

Kako saznajemo Sinanovićev prijedlog će biti da se liga proširi na 20 klubova i da se ona podijeli na dvije grupe po 10 ekipa. Nakon toga bi se igrala razigravanja za šampiona i ispadanje. Tačan model prijedloga bit će poznat naredne sedmice.

Oslobodjenje

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/