Bugojno: Na dvije lokacije pronađena opojna droga

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Policijski službenici Uprave policije MUP-a SBK/KSB poduzimajući planske aktivnosti u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda uspješno su realizovali više akcija.

Naime, dana 29.05.2020. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u suradnji  sa policijskim službenicima  Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres stana  na adresi Nugle, općina Bugojno, korisništvo osobe Đ.M. rođena 1988. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materija za koju  se sumnja da je opojna droga speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Dana 30.05.2020.godine oko 02,45 sati u mjestu Poriče, općina Bugojno, policijski službenici PS Bugojno izvršili su kontrolu vozila marke Passat. Tom prilikom, kod osobe u vozilu, Z.K. rođen 1999. godine, državljanin R Hrvatske pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija-pop-up/