Rudnik kvarcita PTD „Smrčevice“ već drugi put od snijega spašava Semira koji ima stotinu ovaca

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Najudaljenije naseljeno mjesto na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje je selo Smrčevice koje se nalazi 25 km istočno od uže gradske jezgre. U prijeratnom periodu selo je bilo poznato po poljoprivrednoj zadruzi. Jedini stanovnik sela je poljoprivrednik Semir Delić koji ima stotinjak ovaca.

Pravi problemi za Semira nastupaju u zimskom periodu sa velikim snijegom. Naime, ovom čovjeku se već nekoliko godina ne čisti snijeg. Delić ponekad improvizanom grtalicom i svojim džipom održava cestu (kada je manji snijeg). A inače pješači 10ak km po dubokom snijegu do Valičkog mosta (dokle JKP čisti snijeg) da bi stigao u civilizaciju i došao do hrane.

Rudnik kvarcita PTD „Smrčevice“ doo Gornji Vakuf-Uskoplje već drugi put ove godine na Semirov zahtjev je uputio svoju mehanizaciji i zaposlenike da očiste snijeg i tako omogući da se Semiru dostavi sijeno i hrana za ovce.

Postavlja se pitanje ko će snositi odgovornost ukoliko se Semiru nešto desi?

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija-pop-up/