Rudnik kvarcita PTD „Smrčevice“ već drugi put od snijega spašava Semira koji ima stotinu ovaca

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/

Najudaljenije naseljeno mjesto na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje je selo Smrčevice koje se nalazi 25 km istočno od uže gradske jezgre. U prijeratnom periodu selo je bilo poznato po poljoprivrednoj zadruzi. Jedini stanovnik sela je poljoprivrednik Semir Delić koji ima stotinjak ovaca.

Pravi problemi za Semira nastupaju u zimskom periodu sa velikim snijegom. Naime, ovom čovjeku se već nekoliko godina ne čisti snijeg. Delić ponekad improvizanom grtalicom i svojim džipom održava cestu (kada je manji snijeg). A inače pješači 10ak km po dubokom snijegu do Valičkog mosta (dokle JKP čisti snijeg) da bi stigao u civilizaciju i došao do hrane.

Rudnik kvarcita PTD „Smrčevice“ doo Gornji Vakuf-Uskoplje već drugi put ove godine na Semirov zahtjev je uputio svoju mehanizaciji i zaposlenike da očiste snijeg i tako omogući da se Semiru dostavi sijeno i hrana za ovce.

Postavlja se pitanje ko će snositi odgovornost ukoliko se Semiru nešto desi?

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' http://bit.ly/KatalogBingoJuliII'