Roj pčela odlučio da se uhvati za svog domaćina Islama Haznedarevića iz Bugojna

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.livnobus.com/

Pčelar Islam Haznedarević iz Bugojna (58) pčelarstvom se bavi još od 1989. godine. Islam je svoje prve pčele našao u drvetu dok je na vrelu pio vodu.

– Ugledao sam pčelu na vodi i odlučio je pratiti do obližnjeg drveta. I od tada pa do danas, traje moja ljubav ka pčelama – rekao je Haznadarević, prenosi Bh pčelar.

Haznedarević ističe da se cijela porodica bavi pčelarstvom i da raspolažu sa 120 čelinjih zajednica.

– Bavimo se proizvodnjom meda, matične mliječi, polena, propolisa i ostalih pčelinjih proizvoda. Naš med je poznat u regionu cijelom pa razmišljamo i o izvozu. Pćelarstvo je jedno lijepo zanimanje kod kojeg ne treba gledati samo materijalnu korist već je potrebno i voliti pčelu – kazao je Haznadarević.

Dodaje da pčele su se uhvatile za njega jer ” znaju da ih voli”.

– Sretni smo se pčelama i to je najbitnije.  Bavimo se proizvodnjom meda,  matične mlječci, polena proplisa i ostalih pčelinjih proizvoda. Med je poznat u regiji i šire, a razmišljamo i o izvozu – istakao je Haznadarević.

Autor: A. Vr.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabrekatalog/ https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/