Rođena Bugojanka Dragana Svitlica pred Tursku: Boriti ćemo se do zadnje sekunde

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Košarkaška reprezentacija naše zemlje sutra će u tuzlanskom Mejdanu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekati košarkašice Turske. Naše cure su u prvom susretu sa 67:65 poražene od Rumunije, a  u redovima naše reprezentacije briljirala je Dragana Svitlica sa 19 poena. Dragana je zanimljivo rođena u Bugojnu, a trenutno nastupa u Španiji, tačnije ekipi koja nosi naziv CD Zamora.

–           Da, moj brat i ja smo rođeni u Bugojnu. Poslije događaja u BiH smo se preselili u Banja Luku, kazala je na početku razgovora Dragana koja je briljirala u dresu naše reprezentacije koja se na košarkaškoj sceni pojavila nakon pet godina.

–          Naravno da je jako bitno za nas pojaviti se nakon pet godina, te zaigrati ponovo za reprezentaciju i boriti se za nastup na Evropskom prvenstvu. Nažalost, izgubile smo prvu utakmicu protiv Rumunije, ali bitno je da smo pokazale da možemo  i da smo se borile do zadnje sekunde.

Sutra će naše košarkašice snage odmjeriti sa Turskom.

–          Meč protiv Turske na domaćem terenu je jako bitan za nas. Ovo je prva naša utakmica kući,  očekujemo punu podršku  od domaćih navijača. Turska je jaka reprezentacija, sa jakom dobrim igračima na vanjskim i centarskim pozicijama. Mi ćemo dati sve od sebe, svoj maksimum i boriti se do zadnje sekunde. Iako je naša selekcija mlada, ona raspolaže jako talentovanim i kvalitetnim igračicama koje mogu pružiti mnogo.

Trenutno nastupa u Španiji, a za Bugojno-danas.info ispričala je svoj dosadašnji put u karijeri.

–          Prvo sam nastupala  za Celta Vigo u Španiji četiri godine, a poslije toga sam se povrijedila i odigrala završetak sezone u Slobodi iz N.Grada. Zatim sam nastupala   u Mađarskoj dvije godine za Atomerom iz Szeksarda i MTK iz Budimpešte. Slijedeću godinu sam otišla u Zamoru i ovo je moja druga sezona tamo. Zadovoljna sam u Zamori i ove sezone se košarka u Španiji digla na viši nivo u odnosu na prošlu godinu. Košarka je jako brza, sa dosta kontakata bar što se tiče španske lige. Uvijek ima uspona i padova, ali najbitniji je rad, istrajnost, vjera u sebe i ono što radiš  kao i podrška tvojih najmilijih. Želim da se zahvalim mojim roditeljima koji su uvijek bili uz mene i pružali mi podršku. Posebno želim da se zahvalim svom bratu koji je uvijek bio moj uzor i koji mi je usadio ljubav prema košarci te me uvijek podržavao na terenu ali i van njega, dodala je Svitlica na kraju razgovora za naš portal.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/