RK Jajce ne prestaje napadati RK Iskra! Ponovo se oglasio Upravni Odbor MRK Iskra: Vi se ne možete porediti sa Iskrom

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Poštovani građani Bugojna i okoline,

ovih dana se preko raznih stranica i profila vodi rat na liniji RK Jajce-MRK Iskra!

Problem je nastao što se neko svijetle karijere obratio javnosti na gnusne laži koje su dolazile od pojedinaca da li Uprave kluba ili slobodnih strijelaca.

Bit svega je što je igrač Jajca u presudnim trenucima utakmice iz nepovoljne pozicije promašio gol, pao je i simulirao povredu na koju sudije nisu nasjele. Niko iz odbrane Iskre nije dobio isključenje nakon faula. Klupa Iskre je reagirala jer je bilo očigledno simuliranje što se pokazalo tačnim jer se igrač domaćih, Popaja, vratio u igru nakon dva napada (trebao po pravilima biti vani tri napada). Pokažite kompletan snimak sa isključenjem vašeg igrača nad igračem Iskre, pokažite kako vaš gledalac uskače u teren a policajac ga iznosi sa terena.

Posebno podmuklo i nekorektno je vaše izvlačenje iz konteksta izjava gosp. Šahmana koji je prvi odveo Iskru u Prijedor na utakmicu 1999. godine kada mnogi od vas niste smjeli otići do Mrkonjića. Gospodin Šahman je rekao da niko s vama zbog prgavosti neće u Federaciji da igra pa da zato tražite protivnike u RS-u što apsolutno nema veze sa nacionalizmom. Pitajte Srbina Mladena Jovića ko mu je prijatelj bio u najtežoj situaciji.

Nastavite sa obmanama i lažima, nastavite sa blaćenjem kluba koji je osvajao Kup BiH, igrao polufinale Kupa Jugoslavije, koji je poslije rata igrao Čelendž Kup ako znate šta je to. Morate prihvatiti činjenicu da je Iskra više nego zasluženo odnijela bod iz Jajca. Vjerovatno dobijate izvinjenja od onih koji bi volili da je Iskra izgubila 10 razlike kao što se to dešavalo u vrijeme onih koji su se izvinjavali.

Muški rukometni klub vam obećava da ćete imati izuzetno korektno ponašanje svih u uzvratnom susretu da sigurno niko neće dobiti direktan crveni karton kao vaši igrači na zadnje dvije utakmice u Jajcu.

Vi ste grad odličnih rukometaša koji su bili i prepoznatljivi u BiH i šire. Niko ne može a da se ne sjeti: Janjčića, Velića, Dizdara, Ćuka, Arapovića, Halvadžija, Zovke, Popaja….

Ipak iako ste rasadnik odličnih rukometaša vi se ne možete porediti sa Iskrom i vi to dobro znate.

Upravni Odbor MRK Iskra

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/