Rekordna turistička sezona: Strani turisti u Hrvatskoj će ostaviti osam milijardi eura

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

OVOGODIŠNJA turistička sezona bit će rekordna, i to uvjerljivo, već sada prognozira ministar turizma Darko Lorencin. Uvjeren je da ćemo samo od stranih turista zaraditi oko osam milijardi eura.

“Onako već i lagano sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da će ova sezona biti do sada najbolja”, izjavio je Lorencin za RTL. Dosadašnja najbolja sezona od proglašenja neovisnosti Hrvatske bila je 2008., kada je od turizma zarađeno 7,5 milijardi eura.

“Već i pokazatelji nekih prethodnih razdoblja s početka godine su namirili onu razliku između 2008. i 2014. Prihodi će biti znatno viši, gotovo na osam milijardi. Govorimo o ovoj stranoj komponenti”, kaže Lorencin.

Kada se tome pribroji i novac koji će turističkim djelatnicima ostaviti domaći gosti, ispada da će ukupni prihodi od ove turističke sezone premašivati i devet milijardi eura.

Od početka godine do kraja srpnja u Hrvatskoj se odmaralo ukupno osam milijuna turista. To je devet posto više nego lani. Ovogodišnji srpanj je po broju dolazaka bio za 11 posto uspješniji nego lanjski, a po broju noćenja za 9 posto. Hoteli na Jadranu praktički su puni, zbog čega mnogi moraju i odbijati goste.

index.hr

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/