Razočaravajuća vremenska prognoza za iduću sedmicu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Sutra prije podne očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom u većini područja, dok se poslije podne očekuje smanjenje oblačnosti, sa slabim i kratkotrajnim padavinama, kojih može može biti ponegdje u Krajini i centralnim područjima Bosne i u Hercegovine.

Padavine će biti slabog do umjerenog intenziteta. U večernjim satima doći će do novog, jačeg naoblačenja sa zapada, koje će u Hercegovini, zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni usloviti nove padavine. Vjetar će biti slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, a jutarnje temperature će se kretati od 2 do 7 stepeni celzijusa, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 9 do 15 stepeni.

U utorak, 7. marta, očekuje se oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom. U centralnoj, zapadnoj i istočnoj Bosne, u područjima iznad 900 m, očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Vjetar će biti slab do umjeren, poslije podne i u večernjim satima sa jakim do olujnim udarima. Jutarnje temperature će se kretati od 2 do 7 stepeni celzijusa, na jugu od 6 do 9, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U srijedu, 8. marta preovladavat će oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa kišom, a u područjima iznad 800 metara sa susnježicom i snijegom, dok se poslijepodne očekuju padavine slabog intenziteta. U Posavini i Krajini uglavnom neće biti padavina. Jutarnje temperature kretat će se od 1 do 6, na jugu od 8 do 12 stepeni celzijusa, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 13 stepeni.

U četvrtak 9. marta također će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Slabe kiše ili rose može biti ponegdje i povremeno u centralnim i istočnim područjima Bosne tokom prijepodneva. Jutarnje temperature kretat će se od -1 do 4, na jugu od 5 do 9 stepeni celzijusa, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 11 do 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o