Ramazanski bajram: Bajram-namaz će u petak biti klanjan u 5 sati i 45 minuta

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Ramazanski Bajram na području MIZ Bugojna bit će obilježen nizom prigodnih sadržaja.

Bajram – namaz klanja se u 5 sati i 45 minuta. Prvi od sadržaja je vatromet koji će biti upriličen večeras, nakon jacija – namaza iznad KC Princeze Dževhere.

Ramazanski bajram je jedan od najradosnijih blagdana, a na području MIZ Bajram – namaz bit će klanjan u svim džamijama. Najveći broj vjernika očekuje se u Sultan Ahmedovoj džamiji i u KC Princeze Dževhere.

Tradicionalni bajramski prijem planiran je prvog dana Bajrama u 9:00 sati u Motelu Heko.

Drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida. U subotu, na mnogim bosanskim spomen- šehidskim mezarjima i haremima učenjem Kur’ana bit će iskazana počast i upućena dova pred duše šehida.

Na Centralnom šehidskom mezarju u našem gradu u 9:00 sati, biće proučena Fatiha i dova pred duše svih šehida, koji su poginuli braneći državu od agresije u periodu 1992-1995. godine. Nakon toga, bit će organizovane posjete mezarjima u Jakliću, Vrbanji, Gračanici, Donjićima, Udurlijama, Kotezima i Ždralovićima. U 12:45 sati, u svim džamijama bit će proučen Jasini šerif i dova, u znak sjećanja na sve bugojanske šehide.

Pored toga, U MZ Vesela bit će otvoreno šehidsko spomen-obilježje, koje će trajno podsjećati na 30 poginulih boraca – šehida Vesele.

RTV Bugojno

http://bit.ly/BingoMajII https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/