Ramazanski bajram: Bajram-namaz će u petak biti klanjan u 5 sati i 45 minuta

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Ramazanski Bajram na području MIZ Bugojna bit će obilježen nizom prigodnih sadržaja.

Bajram – namaz klanja se u 5 sati i 45 minuta. Prvi od sadržaja je vatromet koji će biti upriličen večeras, nakon jacija – namaza iznad KC Princeze Dževhere.

Ramazanski bajram je jedan od najradosnijih blagdana, a na području MIZ Bajram – namaz bit će klanjan u svim džamijama. Najveći broj vjernika očekuje se u Sultan Ahmedovoj džamiji i u KC Princeze Dževhere.

Tradicionalni bajramski prijem planiran je prvog dana Bajrama u 9:00 sati u Motelu Heko.

Drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida. U subotu, na mnogim bosanskim spomen- šehidskim mezarjima i haremima učenjem Kur'ana bit će iskazana počast i upućena dova pred duše šehida.

Na Centralnom šehidskom mezarju u našem gradu u 9:00 sati, biće proučena Fatiha i dova pred duše svih šehida, koji su poginuli braneći državu od agresije u periodu 1992-1995. godine. Nakon toga, bit će organizovane posjete mezarjima u Jakliću, Vrbanji, Gračanici, Donjićima, Udurlijama, Kotezima i Ždralovićima. U 12:45 sati, u svim džamijama bit će proučen Jasini šerif i dova, u znak sjećanja na sve bugojanske šehide.

Pored toga, U MZ Vesela bit će otvoreno šehidsko spomen-obilježje, koje će trajno podsjećati na 30 poginulih boraca – šehida Vesele.

RTV Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o