Radnici Binasa traže hitan sastanak sa SDA Bugojno i Melikom Mahmutbegović

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Poštovane kolegice i kolege,
Prilikom današnjeg okupljanja pred firmom predstavnici sindikata su razgovarali sa direktoricom Jasminom Hadžiavdić. Kao i obično, od nje nismo dobili nikakve informacije jer ona, kako kaže, nije ovlaštena za to. Izgleda da je njeno jedino ovlaštenje da prima platu od preko 3000 KM. Direktor Abaz Mandžuka ni danas nije bio u firmi. Čini se da je on “vikend direktor” jer mu je praksa da u firmu dolazi uglavnom subotom. Dakle, trenutno niko nije ovlašten da daje bilo kakve informacije.

Prije nekoliko dana poslali smo dopis sa zahtjevima na više adresa: potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, premijer FBiH Fadil Novalić, federalni ministar Nermin Džindić i direktor Abaz Mandžuka. Niko od navedenih se nije udostojio niti da odgovori na dopis, a kamoli da uradi nešto konkretno.

Danas je u Centralu SDA Bugojno dostavljen dopis sa zahtjevom za HITAN sastanaka sa OO SDA Bugojno i potpredsjednicom Melikom Mahmutbegović. Na prošli dopis nismo dobili odgovor, nadamo se da će ovaj put biti drugačije.

Ove sedmice će biti pokrenuta procedura za dobijanje dozvole za blokadu magistralnog puta kako bismo i na taj način skrenuli pažnju na Binas.

Za naredni sedmicu planiran je protest i protestna šetnja u našem gradu.

Pozivamo i opoziciju da se aktivno uključi u rješavanje problema Binasa, a u interesu svih građana.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o