Radni sastanak MIZ Bugojno i Uprave za pravne i administrativne poslove

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Dana 27.04.2017. godine u radnoj  posjeti  MIZ Bugojno bio je direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ u BiH, Ismail ef. Smajlović i Faruk Hašimović. Centralne teme sastanka su bile proces dovršetka centralizacije i načini unapređenja, zaštita vakufske imovine, kao i administrativno pravno poslovanje Medžlisa. Sastanak je mnogostruko bio koristan, imalo se šta naučiti, podijeljena su iskustva, date smjernice i iskazan visok nivo odgovornosti u radu MIZ Bugojno. Pored ostalog razgovarano je o kulturi protokola, servisiranju usluga imamima i džematlijama, angažiranju saradnika i stručnjaka, potpisivanju ugovora, definiranju statusa objekata i imovine IZ, planiranju i trošenju budžeta sa stanovišta norme i procedure te posebno o procesu centralizacije džemata i finansijskog poslovanja.

Kao domaćini, uz srdačan i koristan razgovor,  bili su predsjednik MIZ Haris Mujić, glavni imam Vehid ef. Arnaut i sekretar Mustafa Mlivo. Nakon uvida u način rada, gosti su iskazali pohvale na način rada i vođenja evidencije u Medžlisu, posebno u domeni normativnih akata usvojenih kroz IO Medžlisa.

Koristimo priliku da se zahvalimo našim gostima na profesionalnom odnosu, prijateljskim savjetima i sugestijama koje znače poboljšanje u radu Medžlisa IZ Bugojno.

R.M.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/