Dan otvorenih vrata u Srednjoj tehničkoj školi Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Dana 26. 4. 2017. godine je u Srednjoj tehničkoj školi Bugojno održana zanimljiva aktivnost. Naime, profesori i učenici su odlučili da organizuju Dan otvorenih vrata te da u svojoj školi ugoste učenike i nastavnike bugojanskih osnovnih škola.

Uputili su poziv učenicima završnih razreda osnovnih škola kako bi se učenici na vrijeme mogli informisati o radu, nastavnim i vannastavnim aktivnostima Srednje tehničke škole te o zanimanjima koja mogu steći nakon završetka Srednje tehničke škole.

Nakon videoprezentacije učenici su obišli kabinete škole te vidjeli na praktičnim primjerima na koji način učenici elektrotehničke, ekonomske, građevinske i mašinske škole uče i rade u okviru svojih zanimanja. Posebno interesantno učenicima bilo je vidjeti rad drona, vjetroelektrane, hidrocentrale, CNC mašina, grafičke radove, ekonomsko poslovanje i slično.

Pored nastavnih aktivnosti predstavljene su i vannastavne aktivnosti, rad Vijeća učenika i ostale zanimljivosti škole. Na kraju su učenici na zidu utisaka ostavljali svoje poruke. Uposlenici Srednje tehničke škole se zahvaljuju učenicima gostima i njihovim nastavnicima što su ove lijepe trenutke proveli danas zajedno sa učenicima i profesorima Srednje tehničke škole.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/