Prvomajski praznici u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Uoči 1.maja – Medjunarodnog praznika rada ,u subotu, 30.aprila, na platou KSC-a u Bugojnu bit će upriličen rock koncert. Koncert počinje u 20 sati, a nastupit će bugojanski bendovi Dva i po čo’eka, Rock trajanja i Jeans generacija, te Anita Galić i Šejla Hujdur. U 21 i 30 sati bit će upriličen vatromet.

1.maja gradjane će, kao i ranijih godina, probuditi prvomajska budilica koju će izvesti Limena glazba Vatrogasnog društva Bugojno. Kao saznajemo od kapelnika Senahida Fuke, bugojanska Limena glazba krenut će u 5 sati ispred KSC-a. Prvomajska budilica proći će Wagnerovom i Sultan Ahmedovom ulicom, a potom i kroz Vrbas naselje, Donjiće, Gromile, zatim Bosanskom ulicom do Općine ,te prema naseljima Hdžialića ograda i Jaklić do centra grada.

Nažalost, loše vrijeme mnogima će pokvariti tradicionalni odlazak u prirodu. U Bosni i Hercegovini će u nedjelju, 1. maj biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu zemlje do 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Podsjećamo za Prvomajske praznike neradni su i ponedjeljak, 2. i utorak, 3.maj. S obzirom da prvi maj ove godine pada u nedjelju, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) ponedjeljak (2. maj) i utorak (3. maj), uz napomenu da u dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/