PRVI U BUGOJNU: KK Basket Time Bugojno organizuje mini školu za djecu od 3-5 godina (VIDEO REPORTAŽA)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Bugojanski košarkaški klub Basket Time Bugojno niže uspjehe iz godine u godinu. Posjetili smo današnji trening, a naš sagovornica bila je Jasna Behara, uspješnija trenerica i predsjednica kluba KK Basket Time Bugojno.

“Djeca našeg kluba ove godine igraju SBK ligu. Prijavili smo predpionire i najvjerovatnije curice, što se tiče starijih kategorija, seniori su tu u sklopu da nastave takmičenje u seniorskog ligi, najverovatnije A1 liga hercegovačka”

Ove godine po prvi put bugojanski mališani od 3-5 godina mogu trenirati košarku

“Od ove godine škola košarke Basket Time po prvi put radi sa mini malom školom djece. Krenuli smo s projektom za djecu od 3-5 godina. Ovim putem obavještavamo sve Bugojance roditelje koji žele da njihova djeca od 3-5 godina kroz igru, zabavu i druženje dođu do prvih koraka u ovom najljepšem sportu. Da postepeno ulaze u svijet košarke i sportskog duha”

Ove godine seniori će se takmičiti u jednoj od najjačih liga u BiH

“Ova godina će biti nama jako teška što se tiče seniorske selekcije. Prvi put smo se uhvatili u koštac sa ligom koja je jedna od najjačih liga na prostoru BiH. Naši seniori ovu godinu će imati jedan težak ispit, iskušenje, tokom igre. Očekujemo pojačanja sa strane. Što se tiče igračkog kadra, brigu o tome svemu preuzet će trener Admir Mulasmajić, trener Mustafa Mutevelić, Faris Musić i ja preuzimamo mlađe selekcije”

Basket Time krajem septembra slavi 11 godina postojanja

“Škola košarke Basket Time 29.9. slavi punih 11 godina postojanja i povodom te večeri će biti košarkaška noć koja će se organizovati kao i svake godine za našu djecu. To je noć naše djece gdje djeca primaju diplome i nagrade kroz svoje jednogodišnji rad u prethodnoj sezoni. Veče za naše sponzore. Ugostit ćemo naše prijatelje za strane sa Zlatibora, Fojnice, Viteza. Potrudit ćemo se da budemo domaćini onako kako smo uvijek bili da jedno sportsko druženje doprinese susretima više djece i roditelja između i unutar kluba. Sve što se skupi od košarkaške večeri registrovat će se jedan kombi koji smo mi sponzorski dobili ove godine za korištenje od sponzora Club Janus – Davor Ivoš. Ovim putem mu se zahvaljujem i njegovoj porodici koji su bili glavni sponzori za prevoz naše djece”

Uprkos izazovima lige, KK Basket Time je vrlo cijenjen i ugledan klub kod drugih klubova što pokazuju i brojni pozivi za prijateljske utakmice, kupovi i turniri

“Mi kroz ovu ligu ove godine ćemo nastojati da napravimo osim ligaških utakmica i dosta prijateljskih utakmica. Pozvani smo na dosta međunarodnih kupova i turnira. Trebat će odricanja vremena i financija. Da bi sve to ispoštovali, da bi djeca što više imala igre i pored lige. Želim da se zahvalim svim našim sponzorima koji stoje uz nas, koji će ovu godinu pomoći da se ova liga završi. Biće nam teško zbog troškova, preskupo je i jedna i druga liga. Sve što se bude igralo utrošak je na klubu. Treba novu opremu uzeti djeci. Mi ćemo se potruditi da djeca ne trpe i da imaju sve ono što je neophodno da možemo raditi i da se rad vidi kao što se i dosad vidio. Za sve ove godine mi smo jedini klub gdje nijedno dijete nije dres platilo. Klub je dosad sve dresove kupovao sam i putem sponzora. Ove godine ćemo gledati da djeca budu obučena kako treba i da izađu na takmičenje u punoj spremi.”

Mlađe kategorije i seniori će ići na pripreme izvan BiH

“Mlađe kategorije će ići na pripreme u Međugorje dok će seniori ići na trodnevne pripreme na Vlašić. Nastavit ćemo da radimo puno parom i nastavit ćemo da ulažemo u djecu i klub.”

Poziv djeci iz Bugojna da se priključe zdravom i kvalitetnom kolektivu KK Basket Time Bugojno

“Ovim putem pozivamo svu djecu Bugojna nevezano za vjeru, naciju i boju kože. Nas to ne zanima, zanima nas sport i da se djeca obrazuju sportski u sportskom duhu. Nastojimo da normalno komuniciramo sa razrednicima i profesorima djece koja iz našeg kluba idu u školu. Pozivamo sve Bugojance i roditelje da uključe svoju djecu u ovaj kolektiv. Možemo ponuditi zdravu atmosferu i zdrav rad. Mala mini škola počinje sa radom i možete svake subote i nedjelje od 12 sati do 15:00 prijaviti se za te najmlađe kategorije od 3-5 godina. Sa jačim kategorijama radimo u gradskoj sportskoj dvorani. Dat ćemo sve od sebe da postignemo što bolje rezultate. Bitno nam je da ova djeca koja igraju prvi put ligu da ojačaju i steknu sportske navike.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o