Pronađena bomba u centru Travnika

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Dana 03.11.2015.godine oko 10,30 sati u policijsku stanicu Travnik prijavljeno je da su službenici JKP „Bašbunar“ Travnik, koji su vršili odvoz smeća iz ulice Bosanska u Travniku, u kanti za smeće pronašli ručnu bombu. Odmah je na lice mjesta upućena patrola policije koja je osigurala lice mjesta, a službenici kriminalističke policije izvršili su uviđaj, uz asistenciju službenika civilne zaštite, koji će ukloniti pronađenu bombu.

Ovakvim postupkom neodgovorni građanin je izazvao opasnost za ljude i imovinu, a u toku su mjere na njegovoj identifikaciji zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela “Izazivanja opće opasnosti“, iz člana 323.KZFBiH, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju 3 mjeseca do 3 godine .

Podsjećamo građane da je na snazi novi Zakon o nabavci, držanju i nošenju oružja i municije Srednjobosanskog kantona, koji propisuje amnestiranje svih onih koji dobrovoljno predaju naoružanje ili minsko – eksplozivna sredstva, čime bi izbjegli prekršajnu ili krivičnu odgovornost i pomogli u stvaranju sigurnog okruženja za sve nas.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/