Promocija knjige “Nastanak i razvoj Taekwondo kluba Bugojno” autora Hamze Malbašića

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu
Povodom obilježavanja 10. godišnjice Taekwondo kluba Bugojno planirana je promocija knjige “Nastanak i razvoj Taekwondo kluba Bugojno” autora Hamze Malbašića. Promocija će biti održana u Pozorišnoj dvorani Kuturno sportskog centra Bugojno 01.10.2016. godine sa početkom u 18.00 sati.

Knjiga se sastoji od 220 stranica, ilustrovana slikama, novinskim člancima, diplomama, zahvalnicama, priznanjima, izvještajima sa takmicenja i polaganja. Obuhvata period od deset godina rada Taekwondo kluba Bugojno i u njoj se spominju tekstom i slikom mnogi bivši i sadašnji članovi kluba. Knjiga je svojevrsni spomenar mnogih lijepih uspomena, poraza i pobjeda.

Program promocije knjige:

1. Kratki dokumenarni film;
2. Obraćanje Recenzenta knjige prof. Viktora Dundovića;
3. Obraćanje autora knjige Hamze Malbašića;
4. Prezentacija Karate kluba “Master” Bugojno;
5. Prezentacija Aikido kluba “Nobuyoshi Tamura” Bugojno;
6. Prezentacija lomljenja kokosovih oraha laktom Guinessovog
rekordera Edin Kajevic-Kaja;
7. Prezentacija Taekwondo kluba “Bugojno” Bugojno;
8. Druženje učesnika promocije.

Sportski pedantan i policijski disciplinovan, sa mnogo ljubavi i potpune predanosti borilačkim sportovima, svom klubu, svojim učenicima sa kojima uspostavlja jedan roditeljski prisan prijateljski odnos koji provijava iz svih nastupa, borbi, povreda, uspjeha i poraza.
I sve ima jednu dokumentarističko- historijsko-hronološko- književnu dimenziju dok je sjećanje još uvijek tako živo i upečatljivo, što je posebna vrijednost ove prave monografije o jednom istinskom sportisti i njegovom klubu borilačkih sportova, ali je ovo i svjedočanstvo o jednom sportskom književniku u čijoj duši živi istovremeno čvrsti ratnik, ali i istinski lirik romantičarski bezrezervno zaljubljen u svoj klub i svoje mnogobrojne učenike.

Izvod iz Recenzije prof. Viktora Dundovića

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/