Promocija knjige “Drame odrastanja” Vernese Manov

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

16.03.2018. godine sa početkom u 19 sati u Kristalnoj sali Općine Bugojno održat će se promocija knjige „DRAME ODRASTANJA“ Vernese Manov.

Knjiga je nastala kao zbirka dramskih tekstova koji su pisani za scenska izvođenja svojih učenika i učenica u toku dvadesetogodišnjeg rada u školi i desetogodišnjeg djelovanja na Dječijoj sceni Teatra FEDRA Bugojno.

Izdavač knjige je Teatar FEDRA Bugojno, a knjiga je štampana u štampariji GRAFIKA Bugojno.

Naslovnicu za knjigu, ustvari, crtež poklonjen nastavnici Vernesi tada, na prijedlog njihove učiteljice Šefike Horozović, uradili su još 2010. godine učenici II1 Treće osnovne škole Bugojno. Interesantno je da su učenici iz tog razreda kroz godinu – dvije poslije, postali i sve do danas su dugogodišnji članovi Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno i učestvuju u programu promocije.

DTP obradu knjige uradio je Edin Ramić, a multimedijalne materijale za performanse i spot „Beskrajem djetinjstva“ snimio je i tehnički priredio za program promocije Edin Ćatić.
Promotori knjige su:

Eneida Alibegović, moderatorica i recenzentica,
Ajla Sušić, profesorica književnosti,
Senada Milanović, profesorica književnosti,
Azra Horozović i Sara Rustempašić, glumice – voditeljice,
Dina Mekić, Ilhana Draginović i Adnan Ljubunčić, autori / tinejdžeri.

U programu promocije učestvovati će djeca i mladi sa Fedrinih dasaka koje život znače, te učenici Prve osnovne škole Donji Vakuf koji će izvesti Vernesinu predstavu „Sapunica peče oči“ , drama edukativno – humorističnog sadržaja i jedna je od najizvođenijih dramskih tekstova u toku dvadesetogodišnjeg rada u školama sa djecom i mladima.

Medijski pokrovitelji programa promocije su : RTV Bugojno, BUG.BA , BHR1, Bugojno danas, Radio Donji Vakuf, Teatar FEDRA Bugojno.

Na ovaj način, u jedan lijep umjetnički mozaik, bit će spojeni i prikazani rezultati nastali realizacijom programa „ Teatrom, bajkom i filmom učimo sretno djetinjstvo“ i „Drame odrastanja“, finansijski podržanih dijelom od strane Fmon-a i Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta SBK.
Ovom prilikom autorica se i zahvaljuje na podršci ovim ministarstvima kao i svim saradnicima koji su učestvovali u pomenutim programima i u izdavanju slikovnice i knjige.

Nastavnica Vernesa zahvaljuje se i profesorici Irmi Marić , jednoj od recenzentica knjige, te Čaušević Belminu i Ćatić Amaru koji će biti i u ovom programu oficijelni fotografi manifestacije promocije kao i svojim kolegama iz Teatra FEDRA Bugojno i KSC Bugojno koji su podržali i pomogli oko svih aktivnosti realizacije programa i predstava.

Pozivamo Vas na ovu interesantnu promociju gdje će učesnici – djeca i mladi pokazati kako se u dramama odrastanja i teatrom, bajkom i filmom može odrastati sretno i kvalitetno.
Djeca i mladi i ovom prilikom pozivajući Vas na promociju knjige poručuju Vam :

„BAVITE SE TEATROM JER JE TEATAR ŽIVOT!“

Vidimo se u Kristalnoj sali Općine Bugojno 16.03.2018. godine u 19 sati!

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o