Promocija dokumentarnog filma, Ajvatovica 1990-2020, autora Azama Mandžića

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Sutra će u Bugojnu u Pozorišnoj dvorani KSC-a sa početkom u 19 sati biti održana promocija dokumentarnog filma, Ajvatovica 1990-2020. Snaga vjere i tradicije, autora Azama Mandžića.

Iza autora, koji kao novinar-urednik radi na RTV Bugojno je bogata novinarska karijera, a dokumentarni film u povodu 30 godina održavanja Ajvatovice nije prvi u njegovom dosadašnjem novinarskom radu. Naime, autor je i jedinog do sada dokumentarnog filma o ratnim jedinicima Bugojna „Svitanje pobjede“, a jedan je i od autora filma o Ajvatovici „Vrelo istine“ iz 1995. godine.

Uz to, tokom proteklog rata, kao član Informativne službe 7. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine bio je urednik lista „Sloboda“ glasila najmlađeg korpusa BH Armije“. U postratnom periodu od 1995. dopisnik je najutjecajnijeg printanog lista u našoj zemlji „Dnevnog Avaza“. Bio je dopisnik i listova „Oslobođenje“ i „Večernje novine“, te zagrebačkih Sportskih novosti. Dugi niz godina je dopisnik islamskih informativnih novina „Preporod“, član je redakcije Srednjobosanskih informativnih novina  „SIN“.

Svoj veliki novinarski doprinos dao je i u oblasti sporta. Više puta je proglašavan za sportskog novinara godine u Bugojnu i Srednjobosanskom kantonu. Dugogodišnji je i voditelj manifestacija – Izbora najuspješnijih sportista Bugojna i SBK, te, također, dugogodišnji član žirija za pomenute sportske manifestacije.

U oblasti kulture primjetan je doprinos aktivnostima Teatra „Fedra“, gdje  je u dva mandata bio član Upravnog odbora.

Diplomirani je komunikolog. Naučnu titulu stekao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Nakon okončanja prvog ciklusa studija na ovoj visokoškolskoj ustanovi, nastavio je dvogodišnji master studij, također, na Fekultetu političkih nauka u Sarajevu. Položio je sve ispite i u toku je izrada master teze čijom odbranom će steći zvanje magistra novinarstva. Oženjen, otac dvoje djece.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/