Dani Ajvatovice: Večeras promocija knjige “Kletva”, autora Vahida Durakovića

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Knjiga „Kletva“ autora Vahida Durakovića večeras će biti predstavljena pred donjovakufskom publikom, a promocija se organizuje u danima 510.Ajvatovice. Pored autora, promotor knjige je i Amer Čolak.

Vahid Duraković se svojim proznim prvijencem, zbirkom pripovjetki„Kletva“, potvrđuje kao već zreo autor koji suvereno vlada pripovjedačkom tehnikom, sa izvanrednim darom za rafinirane sižejne konstrukcije, uvjerljivu strukturiranost priče i promišljeno ulančavanje situacija i motiva u skladnu kompoziciju.

Duraković u ovoj knjizi uspješno obnavlja i osavremenjuje tradicionalnu poetiku „pripovjedačke Bosne“. Tragični usud Durakovićevih junaka, koji su u stalnom sukobu sa sredinom u kojoj žive postaje „kletva“ koja ih prati, motiv koji povezuje sve priče u ovoj knjizi: prokletstvom su obilježeni mali ljudi koji tragaju za moralnim vrijednostima u svijetu iz kojeg su one neopozivo protjerane.

Vahid Duraković se ovom knjigom potvrđuje kao izvrstan pripovjedač, koji u savremenom bosanskom ruhu oživljava najbolju tradiciju gogoljevske novele.

Promocija knjige „Kletva“ biće održana večeras u sali zgrade Doma kulture u Donjem Vakufu s početkom u 19:00 sati.

Irma Helja/Radio Donji Vakuf

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o